Кийт Флинт - вокалистът на "Продиджи" почина. Тялото на 49-годишния музикант бе открито днес в дома му в графство Есекс в югоизточната част на Англия.

Това съобщи основателят и член на британската група Лиъм Хаулет. Той направи разкритието в социалните мрежи, като призна, че Флинт се е самоубил.

"Новината съответства на действителността. Не мога да повярвам, че го изричам, но нашият брат Кийт е отнел живота си през уикенда. Аз съм шокиран и дяволски съкрушен, сърцето ми е разбито. Почивай в мир, твоят брат Лиъм", написа Хаулет под снимката на Флинт в профила си в Инстаграм.

От полицията не са коментирали все още твърдението на Лиъм Хаулет и не са потвърдили, че смъртта на Флинт е в резултат на самоубийство. А защо звездата е сложил край на живота си, все още не се знае и е въпрос, който ще се разплита през идните дни.

Електронната група "Продиджи" беше основана през 1990 година. Първата песен на Флинт със състава "Продижди" беше "Firestarter" от 1996 година. След излизането на сингъла той се задържа три седмици в челната позиция на британската класация. Бандата е издала 7 студийни албума, последният от които бе "No Tourists".

От основаването си "Продиджи" продават над 25 милиона плочи по целия свят и са носители на множество награди, между които две награди "БРИТ" и пет на MTV. Номинирани са и за две награди "Грами".