Автор
Woman.bg

Защо светът се обърна срещу Мария Шарапова?

Мария Шарапова отново попадна в централните спортни новини, но този път коментарите за нея не са никак розови.

Обвинения за лошо спортсменство буквално "валят" над главата на тенисистката, след като тя остана за дълго време в банята по време на мача срещу Ашли Барти на "Australian Open".

22-годишната Барти взриви публиката на "Род Лейвър Арена", след като първо загуби първия сет с 6-4, преди да доминира във втория с 6-1. Преди началото на третия сет Шарапова напусна игрището и не се върна в продължение на 8 минути. Това определено предизвика недоволството на феновете, а злостни коментари по адрес на рускинята не липсваха.

Мнозина я обвиниха, че се опитва да прави номера само и само да спре "инерцията" на Барти за победа. Феновете на тениса са на мнение, че Шарапова се е скрила в банята, за да разконцентрира опонентката си.

На пресконференцията след мача тенисистката бе във видимо лошо настроение.

Запитана дали "Бумът на тълпата е повлиял по някакъв начин на представянето ѝ в мача?", рускинята се сопна и отговори с въпрос: "Какво искате да кажете с този въпрос? Мисля, че това е глупав въпрос".

Шарапова обаче не бе пожалена и последва питане, което още повече я вбеси. Журналист си позволи да я попита дали факта, че вече не приема забранения медикамент мелдоний не е причина за по-слабата ѝ форма. Тя не отговори. Припомняме, че рускинята приемаше мелдоний в продължение на десетилетие.

"Имате ли друг въпрос?", сопна се отново блондинката на журналист.

Самата Барти пък каза, че не е имала никакъв проблем с дългата пауза, която си е взела Шарапова по време на мача.

"Просто трябваше да я изчакам. Зная, че тя играе по правилата, които са вписани в правилника", продължи тя.

"Това е част от играта, имаш право на една почивка в банята по време на мач", опита се да бъде деликатна Барти.