Големият победител в музикалното шоу Х Фактор България е Жана Бергендорф, чийто ментор бе Любо Киров.

С 69,9 процента зрителски вот победител във втория сезон на музикалното шоу X-Factor стана огнената Жана Бергендорф. Атанас Колев остана втори с 30,1%.

Най-добрият бе определен след оспорван финал в три кръга. Първо тримата финалисти изпълниха самостоятелно по една песен. Във втория кръг Ана-Мария пя в дует с Богомил, финалист от първия X-Factor, на Жана партнира Любо Киров, а Наско имаше честта да е на сцената заедно с Мария Илиева.

* Ана-Мария

С най-малко зрителска подкрепа се оказа тийнейджърката Ана-Мария, която въпреки крехката си възраст – само на 15, демонстрира впечатляващи вокални данни по време на цялото шоу.

* Жана

Четете още: Кой според вас трябва да спечели X-factor?

Резултатите на останалите двама не бяха обявени, но преди решаващото им изпълнение те бяха занулени. Наско скочи на финала с хит на Еминем, в който се раздаде максимално. 16-годишният баскетболист дори се качи нахално на масата на журито, но това предизвика само аплодисменти в залата. Варналията не сдържа сълзите си накрая, докато благодареше на феновете си. Жана бе очаквано безапелационна - тя избра за финал песен на Уитни Хюстън.

* Жана на финала

Забавлявайте се и не го изживявайте тежко, каза Наско с намигване след обявяването на резултатите. Не може да не се преживее тежко, емоцията е голяма, Господи, Благодаря ти, извика победителката Жана.

* Наско с Мария Илиева по време на втория кръг