През последната година свикнахме да се будим с новини за поредната звезда, станала жертва на сексуално насилие. Най-големият злодей, разбира се, си остава Харви Уайнстийн, но той не е самотен в деянията си. И други известни лица бяха набедени в посегателства, а поредният "злодей" носи името Люк Бесон. Режисьорът се сблъска с обвинения в сексуално насилие. Разбира се, той отрича вината си.

Световните медии веднага разпространиха твърдението на 27-годишно момиче, което твърди, че режисьорът я е дрогирал, след което я е насилил в хотел ,,Бристол'' в Париж.

59-годишният Бесон е режисирал над 100 филма. Сред най-паметните му ленти са заглавия като ,,Такси'', ,,Леон'', Петият елемент'' и др. Носител е на награда на „БАФТА“ и „Сезар“, номиниран е за награда „Хюго“. Целият този труд и отличия се сриват за миг и основен акцент от живота му се превръща ОБВИНЕНИЕТО.

В общи линии споделя съдбата на продуцента Харви Уaйнстийн. Харви е продуцент с огромна мощ, създал някои от най-бляскавите кариери в Холивуд. Негови са „Криминале“, „Малена“, „Английският пациент“, „Речта на краля" и други.

До този момент над 20 актриси са се оплакали от него и го обвиняват в какви ли не грехове. Една от жертвите е актрисата Азия Ардженто. 42-годишната Ардженто предизвика истински бум по време на церемонията по закриването на фестивала в Кан.

Ето как разбуни духовете актрисата: ,,Имам да ви кажа нещо. През 1997 година бях изнасилена от Харви Уайнстийн тук в Кан. Тогава бях на 21. А на този фестивал той ловуваше. Искам да направя една прогноза. Харви никога повече няма да бъде приветстван тук. Той ще живее в позор, прокуден от филмовата общност. Дори тази вечер има хора, които трябва да бъдат подведени под отговорност заради поведението им спрямо жените. Поведение, което е недопустимо за тази индустрия. Недопустимо за никоя индустрия или което и да е работно място''.

Тези думи буквално оставиха публиката в ступор, след което присъстващите избухнаха с аплодисменти, а медиите ,,гръмнаха'', разпространявайки речта на актрисата. От своя страна Ардженто благодари от личния си профил в Twitter на всички, които са я подкрепили.

Азия Ардженто е италианска актриса, певица, режисьор, сценарист и активист. Тя е една от причините за създаването на движението #MeToo. Превърна се в пример за феминистките в цял свят след признанието си, че е една от първите жертви на холивудския продуцент Харви Уайнстийн. Тя вярва, че всяка жена има правото да говори и това е нейната сила.

А мнозина се питат - сексуалното насилие в Холивуд част от шоубизнеса ли стана? През това ли трябва да преминат повечето актриси? Популярността изисква ли да сключиш сделка с дявола? И струва ли си всичко това? Както и защо жертвите проговарят едва след години, ако изобщо решат да говорят. Все въпроси, чиито отговори са различни за всеки, защото славата в световното кино винаги има своята тъмна страна...