Виктория Бекъм, Стела Макартни, Сиена Милър, Елизабет Хърли и други ще се включат в благотворителна инициатива, разпродавайки дрехи от собствените си гардероби.

Известните британки ще обявят на търг в Звезден бутик (Celebrity Boutique) чрез eBay тоалети, с които са се появявали на различни събития, като идеята е да се съберат средства в помощ на хора, страдащи от злокачествени ракови заболявания.

Всички фенове на популярните дами ще могат да се сдобият с част от богатия им гардероб, но никой не може да каже какви нива ще достигнат цените на дрехите, докосвали звездна плът.

Сиена Милър със сестра си на Седмицата на модата в Лондон

Освен рокли и сетове от две части, ще се предлагат и аксесоари, както и обувки, минавали по червени килими из най-горещите точки на света.

Виктория Бекъм ще дари свое собствено творение – рокля, с която е била на семейна вечеря след представянето на първата й коилекция в магазин от веригата Selfridges.

Виктория Бекъм на Седмицата на модата в Ню Йорк

Главният редактор на британския Vogue – Александра Шулман, също ще се включи в инициативата. Тя се надява повече популярни личности да подкрепят кампанията, за да може да се подмогнат не само болните, но и изследователските проекти, търсещи лечение на различни видове злокачествени заболявания.