Автор
Люблена Папазова

Звезда от "All inclusive” пристрастена към шоколада

Актрисата Елена Атанасова, която зрителите гледат все петък като Марияна в сериала "All inclusive” прави наистина забележителна роля на жена, пристрастена към шоколада в премиерата на Сатиричния театър. Пиесата е на белгийският драматург Филип Блазбанд, а както е известно Белгия е страната на шоколада, където дори има музеи, посветени на любимия ни десерт. Затова никак не е чудно, че има и истински болни, пристрастени към яденето му в невероятни количества. С техния проблем започва и пиесата в един есенен следобед. Кабинетът на психотерапевт. Край масата са седнали четири жени, а там ги очаква купчина шоколади от всякакви видове и марки. Това е началото на този сеанс, в който те ще трябва да си признаят най-вече пред себе си каква болка притъпяват с хапването на поредното парченце.

Да надникнат в душите си, да се върнат в миналото, да се срещнат с отдавна изгубени роднини. Но и да намерят сили да признаят травмата пред останалите, също така пристрастени към десерта пациенти. "Шоколад" е истинска женска пиеса, в която и всяка българска зрителка ще открие своите проблеми и трудности както в миналото, така и доста обърканото настояще. С Атанасова на сцената са още Албена Павлова, която помним от любимите "Столичани в повече", Мирослава Върбанова и Стела Ганчева.

"Това е едно топло и изкушаващо представление за шоколада като символ. Топящ се, разтварящ се първо в устата и гърлото ти, а после неусетно те изпраща в мекотата на спомена. Като под пухените завивки рано сутрин.

Шоколадът като сладка лодка, с която прекосяваш минало, настояще и бъдеще и на която може да мечтаеш за един по-топъл, щадящ и смислен свят. Преглъщайки следващото кубче шоколад ти се оставяш по течението на сладостта, там където няма никаква вина и всичко се усеща толкова правилно. А после тихо завалява дъжд", казва режисьорът Антон Угринов.

Четете още: Защо марихуаната на мама е най-добра?