Автор
Woman.bg

Звездите, които изгубихме завинаги през 2018-а

През изминалата вече година се сбогувахме с някои от най-обичаните световни звезди. Нека си спомним за тях и колко значими и харизматични личности бяха те.

Арета Франклин

През август миналата година заглъхна един от най-големите гласове. Арета Франклин си отиде на 76 години в дома си в Детройт, Мичиган. Тя се бореше с раково заболяване от 2010 г. Последната ѝ поява на сцена бе на 2-и ноември 2017 г., когато взе участие в концерт, организиран от фондацията на Елтън Джон за борбата срещу СПИН. Кралицата на соул музиката, спечелила световна известност с неповторимия си глас, е един от най-продаваните музикални изпълнители за всички времена.

Долорес О'Риърдън от "The Cranberries"

Още една звезда от музикалния бизнес почина през 2018-а. Това е вокалистката от групата "The Cranberries" - Долорес. Тя беше намерена мъртва в лондонски хотел. 46-годишната ирландска певица беше във Великобритания, за да запише кавър на хита "Zombie" заедно с лосанджелиската рок банда Bad Wolves. След направената аутопсия на певицата стана ясно, че тя е починала в следствие на удавяне заради алкохолна интоксикация. След смъртта ѝ продажбите на нейните соло албуми и дисковете, които е записала с "The Cranberries", рязко са се увеличили.

Мак Милър

Рапърът почина само на 26-годишна възраст. През септември 2018-а той бе открит мъртъв в дома си в Лос Анджелис. След смъртта му Асошиейтед прес съобщи, позовавайки се на доклада на съдебния лекар, че причина за кончината му е свръхдоза наркотици и алкохол. В тялото на 26-годишния рапър са били намерени кокаин, алкохол и фентанил - силно упойващо средство. Рапърът имаше връзка с Ариана Гранде. Двамата обаче се разделиха няколко месеца преди смъртта му.

Avicii

Популярният шведски диджей Avicii (роден като Тим Берглинг) почина на 29 години. Най-известната му песен "Wake Me Up" имаше платинов успех и достигна до номер 4 в класацията на Billboard's Hot 100. Avicii бе номиниран за две награди "Грами", две MTV Europe Music Awards и една награда "Билборд музика". Музикантът страдаше от силна депресия. Малко след като бе открит мъртъв, световните медии обявиха, че той се е самоубил, като си е нанесъл смъртоносни рани с парчета стъкло и е починал от загуба на кръв.

Антъни Бордейн

Световноизвестният ресторантьор и писател Антъни Бурдейн се самоуби на 61-годишна възраст. Бурдейн беше истински професионалист в работата си - първо в кухнята, а после и в медиите. Той е завършил световноизвестния Кулинарен институт на Америка и е работил в много ресторанти. Успеха на книгата на Бурдейн води до началото на телевизионната поредица „A Cook`s Tour” - показваща пътуванията му из различни държави по света в търсене на перфектното ястие.

Върн Тройър

През 2018-а светът загуби и актьора Върн Тройър. Той почина през април на 49 години, а причината за смъртта му се оказа "алкохолна интоксикация". Смъртта му е настъпила заради самоубийство. Тройър е страдал от депресия, което е довела и до фаталния край на живота му. Актьорът, който беше висок само 81 см, стана известен с ролята си на Мини Ми в комедийната филмова поредица "Остин Пауърс". Той участва също в "Хари Потър и философският камък", както и в много други телевизионни програми.

Бърт Рейнолдс

От сърдечен удар на 82-годишна възраст почина актьорът Бърт Рейнолдс. Още през февруари 2010 година той претърпя сериозна хирургическа интервенция.Той беше един от най-популярните актьори в Холивуд. Участвал е в много филми, като едни от най-известните му роли са в "Избавление", "Свободна игра", "Смоуки и Бандита". Рейнолдс достига голяма слава през 70-те и 80-те. През 1997 г. получава първата си и единствена номинация за "Оскар" за най-добър поддържащ актьор за ролята си във филма "Буги нощи".

Стивън Хокинг

През март световноизвестният физик почина на 76-годишна възраст. Той е известен с откритията си в сферата на физиката, математиката, космологията. Работил е много и за изучаването на черните дупки и по теорията на относителността на Айнщайн. Хокинг боледува от амиотрофична латерална склероза (АЛС). Въпреки заболяването си той не спира научната си дейност, като използва специален апарат и компютър, които му позволяват да пише статии и да комуникира с хората чрез виртуален глас.