Вече ви показахме с какво се отличиха Кейт Уинслет, Кейт Мидълтън и Наталия Водянова.

Днес е ред на Анджелина Джоли и Брад Пит

Може ли да говорим за герои и да не споменем Анджелина Джоли и Брад Пит?

Двойката вече отдавна си е спечелила славата на най-щедри благотворители (актьорите имат свой собствен благотворителен фонд Jolie-Pitt Foundation) и се старае да помогне на всички нуждаещи се от помощ.

Например в началото на 2011 г. Джоли и Пит дарили 2 млн. долара на намибийския резерват Naankuse Lodge and Wildlife Sanctuary, в който празнували Коледа заедно с децата си. Цялото семейство помагало на доброволците да се грижат за осиротелите малки на бабуини и лисици и наблюдавало пускането на леопард на свобода.

Дарението станало чрез благотворителния фонд на звездната двойка от името на дъщеря им Шайло, родена в Намибия. „Искаме тя да израсне, знаейки къде е родината й и да участва в събитията, определили съдбата й“, казва Анджелина.

През юни Джоли и Пит отделиха 500 хил. долара в полза на пострадалите от торнадо в гр. Джоплин, щата Мисури. „След разрушаването на 30 % от града, жителите му преживяват труден период. Аз съм прекарал в Джоплин почти цялото си детство и знам, че тези хора са трудолюбиви, скромни и най-важното жизнерадостни“, коментира щедрия си жест Брад Пит.


През октомври двойката дари 340 хил. долара на гладуващите деца в Сомалия. Сумата е преведена на сметката на фонда Humanitarian Initiative Just Relief Aid, който помага на майки, останали без средства за оцеляване. „Много съм благодарна на семействата бежанци за привилегията да прекарам няколко години от живота си с тях. Научих много от тях. Научих се да бъда по-добър човек и по-добра майка. Те ме вдъхновиха, показвайки ми колко силен може да е човешкият дух“, подчертава Джоли.