Автор
Woman.bg

„Дизайн? За кого?“ е темата на нова jumpthegap®(talk) среща в София

За пореден път, в рамките на международния конкурс за дизайн jumpthegap®, Експо Баня София е една от точките за среща на настоящи и бъдещи професионалисти от сферите дизайн и архитектура. За jumpthegap®(talk) среща у нас пристига Хосеп Конгост, директор Дизайн и иновации в Roca, член на журито на международния конкурс за дизайн и архитектура jumpthegap®. Негов партньор в събитието е Генчо Гоев, един от водещите съвременни дизайнери у нас, създател на Национална платформа за интериорен дизайн „Дибла”.

„Темата на срещата е „Дизайн? За кого?“. Ще говорим за предизвикателствата пред дизайна на родна почва и развитието в международен план. Дискусията зависи от всички участници в нея.“, споделя Генчо Гоев, един от инициаторите на срещата.

Каним всички желаещи бъдещи и настоящи професионалисти в сферите дизайн и архитектура на jumpthegap®(talk) среща-разговор, на 7 март от 17.30 ч. в Експо Баня София (изложбена зала Roca), бул. „Мария Луиза“ 16.

Местата са ограничени! Необходима е регистрация (безплатно) чрез този линк: jumpthegap®(talk) in Sofia 2019 .

Ще представим и пълна информация за регламента на конкурса jumpthegap® с награден фонд от 26 000 евро. Ще завършим вечерта с разговори на чаша вино.

Срещата в София е част от цикъла международни дискусии за архитектура и дизайн jumpthegap®(talk).



jumpthegap®(talk)

Инициативата jumpthegap®(talk) е поредица срещи с изтъкнати професионалисти от сферата на дизайна и архитектурата. Те представят своя професионален опит и гледна точка по избрани теми и проблеми, свързани с настоящето и бъдещето на дизайна и архитектурата. Дискусиите се провеждат в различни градове по света и са част от международния конкурс за дизайн jumpthegap®. Идеята на срещите е и да разяснят в детайли условията и дадат насоки на младите таланти, желаещи да участват в поредното издание на jumpthegap®.

Международен конкурс за дизайн и архитектура jumpthegap® - осмо издание 2018-2019

jumpthegap® е международен конкурс за дизайн, инициатива на мултинационалната компания Roca. Провежда се на всеки две години. От първото издание през 2004 г., jumpthegap® е в сътрудничество с Център за дизайн Барселона (BCD Barcelona Centre de Disseny). За изминалите седем издания, конкурсът има над 20 600 участници от 134 страни.

Вече утвърден в световен мащаб, конкурсът има за цел да предложи платформа, където студенти по архитектура и дизайн и професионалисти на възраст под 40 години да покажат своя талант чрез концептуални, устойчиви и иновативни решения за банята на бъдещето.

Общият награден фонд в осмото издание на конкурса е 26 000 евро. Работещи професионалисти и учащи се състезават в отделни категории. В конкурса се присъждат три награди: по една награда от 10 000 евро в двете категории Професионалисти и Студенти и специална награда за устойчивост на Фондация We Are Water в размер 6 000 евро. Международното жури на jumpthegap® обединява признати водещи специалисти от областта на архитектурата и дизайна.

Срокът за регистрация за участие в конкурса е 27 март 2019 г., а за подаване на самите проекти – 25 април 2019г. Допълнителна информация за конкурса и журито на български език може да прочетете ТУК.