Автор
Woman.bg

„Рок поезия“ по стиховете на Александър Петров ще разтърси НДК

Дългоочакваното рок събитие на годината „Рок поезия“ ще се състои утре от 20 ч. в зала 1 на НДК. „Рок поезия“ по стиховете на Александър Петров събира легендарни български рок групи, които ще изпълнят най-известните песни на поета.

На сцената ще излязат „Тангра“, „Сигнал“, D2, „Фактор“, БТР, Кирил Маричков, Стенли, Боби Косатката и Ния Петрова. „Имаме 4-5 песни по текстове на Александър Петров, който е един от съвременните гении у нас. Ще изпълним три от нашите най-силни балади „Между Рай и Ад“, „Съжалявам“ и „В друго време в друг свят“. С колегите от „Д2“, „БТР“, Кирчо Маричков, „Фактор“, Стенли, „Тангра“ ще направим една амалгама от всички известни песни, които той е написал“, сподели пред Нова телевизия Данчо Караджов.

„С концерта Сашо иска да покаже групите и музикантите, с които е работил и най-доброто, което през годините са успели да направят заедно. Романтиката и жиците вървят ръка за ръка и това е част от магията на музиката и на рок енд рола. А успехът на Сашо, освен всички други неща, може би се дължи на неговия неподправен усет към живота и на уникалния му почерк. Всички негови текстове носят неговото усещане за живота, което е много красиво и емоционално “, допълни Митко Кърнев.


Припомняме ви, че Александър Петров е авторът на стиховете на десетки от най-хубавите български песни. Сред тях са „Нашият град“, „Богатство“ и „Любовта, без която не можем“ на старата „Тангра“, „Жулиета“, „Бъди какъвто си“, „Оловният войник“, „Черно-бяла снимка“, „Циркът“ на новата „Тангра“, „Дъвка-балон“ на Стенли, „Безсъние“ на Чочо Владовски, „Приятели“ и „Главната улица“ на Фактор, „В друго време, в друг свят“ на „Сигнал“, „Оставаме“ от филма „Оркестър без име“, „Близо до мен“ на Вили Кавалджиев, „Тук и сега“" на Д2, „Сто надежди“ – БТР, „Утре започва от днес“ – Диана Експрес, както и сините химни „Времето е наше“, „Последен валс“ и „Развод ми дай“.