Автор
Цвета Герчева

Дисниленд - най-пълното ръководство как да заведете децата там

Вълшебства, замъци, влакчета на ужасите, пещери и Мики Маус - ако има място на света, което може да развълнува всичките ти сетива, то това определено е Дисниленд. Съвсем близо до космополитния Париж, приказният парк предлага от всичко по много, стига да знаеш някои тайни хитринки за това как да си купиш билет и как да си вземеш пропуск за бърз достъп до атракциите, за да не чакаш на опашка.

Но Дисниленд е много повече. Ако искате да подаритe на децата си истинско изживяване за дните около 1-ви юни, от София до парижкото летище Бове има много изгодни полети на Wizz Air. Ако пък малчуганите са били истински послушни, можете да наемете хотел в самия Дисниленд (стаите са около два пъти по-скъпи от тези в Париж), но пък ще имате възможност да си спестите път и да спите в приказен замък.

Ние, заедно с иновативната кредитна карта на DSK-Wizz Air сме ви подготвили едно наистина пълно ръководство за това как да отидете до Дисниленд, кога да посетите парка и как да си купите билети. Ако още не сте си извадили DSK-Wizz Air карта, сега е моментът, с нея получавате и безплатно Wizz discount club членство, което ви позволява да пътувате с намаление с до 5 членове на вашето семейство или приятели. Ако вече сте решили, че Париж и Дисниленд са вашата следваща дестинация, ето няколко тайни трика как да прекарате там забавно и изгодно:

Купете билет онлайн

Дисниленд всъщност е разделен на 3 зони - Дисниленд парк, Уолт Дисни студиос и Дисни вилидж. В първите две зони са разположени главните атракциони, а третата е определена за почивка и хапване. Билетите за Дисниленд са с различна цена в зависимост от това дали искате в тях да се включва една или две зони. Тази, която не бива да пропускате, е Дисниленд парк, където ще можете да се разходите из приказните кралства - Frontierland, Adventureland, Fantasyland и Discoveryland.

Четирите кралства са в различните зони на парка, можете да се ориентирате по картата.

Какво можете да очаквате от различните царства на парка? Във Frontierland можете да се повозите с влакче на ужасите около различни скали и пещери или пък да влезете в Къщата на духовете, да поплавате с кораб и прочие. В Adventureland следвате стъпките на Индиана Джоунс и капитан Джак Спароу, във Fantasyland усещате детското в себе си, а в Discoveryland разбирате дали ставате за космонавт и имате ли сила като супергерой от Star Trек.

Ако си купите билет само за Дисниленд парк обаче, пропускате частта с киностудиата, където можете да гледате различни филми, включително и легендарната лента на Джордж Лукас за Майкъл Джексън. Изплъзва ви се и шансът да видите на живо как се снима уестърн.

Какъв е нашият съвет? Купете си билет и за двете зони, но ако искате да ви излезе по-изгодно - заявете го онлайн. Можете да платите с карта (ако още не сте си извадили DSK-Wizz Air карта, сега е моментът да попълните онлайн заявление). Когато купувате онлайн, а не на каса, спестявате около 25% от цената, което изобщо не е малко. Не се притеснявайте да си вземете дигитален билет. Той не е с конкретна дата и можете да го валидирате в рамките на една година след като го купите. Какъв по-хубав подарък за децата за 1 юни от билет за Дисниленд?

Как да избегнем опашките

Ако искате да избегнете опашките, има един таен трик. Вземете си Fastpass. Това е безплатна услуга в Дисниленд, която ви осигурява по-бърз достъп до някои от атракционите. За да получите Fastpass, просто трябва да сканирате вашия билет в устройствата, които са разположени пред атракционите, и след това да изтеглите специалния талон за бърз достъп. Това, което трябва да знаете, е, че на талона Fastpass има отбелязан час, в който можете да влезете през специална експресна лента, без да чакате изобщо на опашките. А докато дойде вашето време, можете да се насладите на нещо по-приятно, като хапване на сладолед (четете по-надолу кой е най-добрият сладолед в Дисниленд).

Кога да посетим Париж и Дисниленд?

Ако трябва да знаете нещо за Дисниленд, то това е, че паркът работи всеки ден и няма почивен ден. Все пак през топлите месеци юни, юли и август хората в парка са най-много и опашките са най-големи, затова е вариант да посетите мястото и през есента или зимата. Имайте предвид, че през по-хладните месеци цената на билетите е по-ниска, така че не пренебрегвайте този факт. Дисниленд парк работи всеки ден от 10.00 ч сутринта до 22.00 ч вечерта, а студиата от 10.00 ч сутринта до 18.00 ч или 20.00 ч в зависимост от сезона.

Как да стигнем до магичните паркове?

Ако сте кацнали в Бове, вероятно най-добрият вариант е да си вземете rent-a-car. Можете да платите с DSK-Wizz Air кредитна карта и така, колкото повече плащате с нея, толкова повече точки трупате. Точките можете да размените срещу билет или услуга от Wizz Air, така че следващото ви пътуване да излезе доста изгодно. Страхотно е, нали?


Ако пък смятате да стигнете до Париж с шатъла от Бове, то имате два варианта - да използвате градския транспорт, за да стигнете до Дисниленд ви трябва влакче RER A. Мотрисите се движат на всеки 15 минути, така че няма много да чакате. Трябва да слезете на спирка Marne-La-Vallée Chessy, която е на самия вход на Дисниленд.

Можете да си вземете и Дисниленд Експрес - това са автобуси, които тръгват от 4 места в Париж и в цената на билета е включен транспорт и посещение на Дисниленд.

Къде да хапнем в Дисниленд?

Вече сте стигнали, разгледали сте приказните места и на дневен ред идва въпросът къде да хапнем. Не забравяйте, че даже вечерята в Дисниленд може да бъде истинско приключение. Искате да се почувствате като капитан Джак Спароу? Запазете маса в емблематичния пиратски ресторант на територията на парка, който се казва Capitan Jask's. Там можете да пробвате страхотни креолски ястия и вкусна риба, а интериорът определено ще ви накара да се почувствате като част от екипажа на "Черната перла".

През ресторанта тече истинска река, а менюто е подходящо и за възрастни, и за деца. Ресторантът на капитан Джак се намира в Adventureland и ако искате да хапнете там, задължително си запазете маса предварително.

Ако пък искате да усетите викторианската епоха, не пропускайте да се насладите на един разточителен обяд в Walts's - an American Restaurant. Мястото предлага традиционна американска кухня, а атмосферата е наистина впечатляваща. Ресторантът се намира на главната улица на парка и всяка вечер покрай него минава прочутият парад на Дисни.

Търсите екзотика? Защо не седнете с децата в ресторанта на Аладин. Мястото пресъздава атмосферата на Аграба - магичния град на Аладин и предлага средиземноморски ястия на шведска маса (ако сте много гладни - това вашето място). Цената на човек е около 15, 20 евро.

Разбира се, в Дисниленд можете да посетите и ресторант в истински Дисни замък, бар, пресъздаващ едно към едно атмосферата на Дивия запад, да се потопите в Hacuna matata атмосферата на тематичния ресторант, посветен на Цар Лъв или пък... изборът е наистина огромен. Един последен съвет от нас - минете за кратка почивка през Fantasia Gelati - място, на което има десетки видове италиански сладолед, който изобщо не е за изпускане.

И не забравяйте - когато Уолт Дисни създава Дисниленд през 1954 г., неговата идея е това да е място, на което родители и деца да се забавляват заедно. Тогава всички му казват, че това е налудничава идея, защото блъскащите се колички и въртележките са само за малчугани. Дисни обаче вярвал в идеята си и днес - повече от половин век по-късно, Дисниленд е място, което може да провокира детето във всеки от нас. Затова, не се чудете дали си заслужава. Чудният свят на Дисни не е само за децата. Той е за всеки, който носи детето в себе си.

(в материала има продуктово позициониране)