Какъв по-добър начин да отпразнувате пристигането на новата година от реализирането на едно дълго отлагано пътуване, нали?

То ще ви зареди с положителни емоции, а предприето в началото на годината, ще се погрижи предстоящите 12 месеца да ви вървят все на сгряващи сърцето изживявания.

Но нека бъдем искрени – след коледните и новогодишните празници портфейлът ни е по-празен, отколкото ни се иска, и почивката, особено извън граница, изглежда направо немислима.

В съзнанието на мнозина пътуването до друга държава, дори и европейска, все още е скъпоструващо удоволствие.

А истината е, че това не е така. Просто трябва да сте наясно с няколко трикчета, които значително ще намалят разходите ви по пътуването.

Ето ги и тях:

Билетите

Основното правило, за да се сдобиете с възможно най-евтините билети, е да си ги закупите сами – без помощта на туристическа агенция или сайтове, които изискват допълнителна комисиона за услугата.

Нискотарифните превозвачи несъмнено предлагат най-изгодните самолетни билети. Но за да ги купите на оферта, трябва не просто да търсите в сайтовете на подобни компании, а да обърнете внимание и на дните от седмицата, когато се провеждат самите полети.

Полетите, които заминават от София и летят обратно към родината в края на уикенда или началото на седмицата, винаги са по-евтини от тези, които са в комбинация: заминаване – в четвъртък или петък, и връщане – в неделя или понеделник.

Нощувките

Следващият важен момент, който определя колко ще е скъпа почивката ви, са нощувките.

За да спестите пари от тях, ви предлагам да търсите варианти за настаняване, които да не са в самия център на града. Да, несъмнено отсядането в централната част на града си има своите плюсове. Но имайте предвид, че подобен вариант може да бъде скъпоструващо удоволствие, особено, ако залагате единствено на традиционните предложения за отсядане в хотел.

Проучете възможностите за настаняване, предлагани от платформите за отдаване на жилища под наем. Така можете да откриете евтино място за нощувка, което се намира в самия център или в непосредствена близост до спирка на превозно средство от обществения транспорт, за да можете лесно да се придвижвате до различните части на града.

Из града

Още преди пристигането си в избрания от вас град, отделете време, за да проучите добре и възможностите за пътуване с градския транспорт. Много хора заплащат за трансфер от летището до хотела си, но истината е, че това е излишен разход.

Опцията за придвижване до центъра с обществения транспорт е налична от всяко летище. Проучете и вариантите за карти или комбинация от десет или повече билета, с които пътуването по време на целия престой ще ви излезе далеч по-евтино.

Обърнете повече внимание и при покупката на билети за местните музеи. Проверете дали ако ги закупите по-рано онлайн, например, билетите няма да ви излязат по-евтино, отколкото, ако ги купите на каса.

И за финал – няма как да не споделя, че всяко пътуване извън България ще ви излезе наистина изгодно с безконтактната кредитна карта DSK-Wizz Air.

С нея разходите ви за самолетни билети намаляват значително. Причината е, че всяко плащане с картата ви носи точки, които след това се трансформират в отстъпки както от цената на самолетните билети, така и от услугите, предлагани в сайта на авиокомпанията Wizz Air. Отстъпките важат и за до 5 ваши приятели, с които да споделите емоциите и впечатленията си от пътешествието.

(в материала има продуктово позициониране)