Автор
Пепа Попова - Пепита

“It’s raining men” във Флоренция през януари

Убедена съм, че до безкрай мога да гледам три неща морето, небето и фотографиите на мъжете – посетители на фестивала Pitti Uomo. И въпреки че през януари събитието отбелязва своята 47-годишнина, за съжаление до момента не съм имала възможността на живо да си доставя този празник за очите. И тъй като поредното му издание наближава, мисълта да отскоча до Италия именно между 8 и 11 януари става все по-натрапчива...

Независимо от ниските температури, сигурна съм, че атмосферата във Флоренция точно тогава ще се нажежи като за последно. Причината: цветната тълпа от невероятни мъже от цял свят, които буквално ще наводняват улиците на града чак до Fortezza da Basso. Два пъти годишно тази средновековна крепост става център на водещите световни марки и концентрация на мъжки визии в невероятни цветове. Instagram, Twitter и Facebook изригват с хиляди кадри, показващи безкрайните възможности на мъжката мода и неудържимото въображение на най-изявените ѝ представители.

View post on Instagram
 

Изненадващо е с каква креативност и с каква лекота участниците в Pitti Uomo съчетават абсолютно несъчетаеми неща и превръщат събитието във фестивал на еклектиката. С неизчерпаемата си фантазия тази улична мода всеки път получава новo звучене. Снимките от последните издания са достатъчно красноречиви да ме убедят, че пухенката си стои съвсем на място върху класически костюм, а панталоните на цветя изглеждат добре с кожено байкърско яке.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram
 

Pitti Uomo е изобилие от шапки, двулицеви якета в богати цветове, ярки, понякога много неочаквани аксесоари, окъсени панталони, показващи загорели мъжки глезени, цветни илици и червени ръкавици, слънчеви очила с различни форми ... Тук можете да видите класически костюм с избродирани пеперуди, кожено яке върху сако, както и обратното сако върху кожено яке.

Момичета, именно тук можем да срещнем най-смелите момчета, които не се страхуват да носят обувки във всички цветове на дъгата, както и сивокоси джентълмени в бейзболни якета и ризи от деним. Всичко, което дори не сте посмели да си представите като комбинация във Флоренция по време на Pitti Uomo по удивителен начин придобива някаква специална хармония и естественост.

View post on Instagram
 

Момчета, Pitti Uomo е без съмнение едно от основните модни събития на сезона, което не е за изпускане. Както и преди, ще бъде калейдоскоп от хора, облечени в цветни ансамбли, празник на стила и самоизразяването, по време на който ще можете със сигурност да намерите идеи, които ще ви вдъхновят да обновите гардероба си или, напротив, ще укрепят доверието в стила и избора ви.

И ако с всичко написано по-горе не съм успяла да провокирам интереса ви, сигурна съм, че само няколко фотографии от миналите издания ще ви накарат да помислите да включите Флоренция в календара си именно по време на Pitti Uomo.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram