Автор
Пепа Попова - Пепита

10 важни адреса по пътя на лукса: Топ аутлети в Италия

Ако дизайнерските марки са твоята страст, но не искаш да рискуваш и без това отънелия си след коледните и новогодишни празници бюджет и да “направиш дупка” в красивото си портомоне на Salvatore Ferragamo, то дизайнерските аутлети в Италия са точно за теб! А и Италия винаги, винаги е добра идея.
И въпреки че първият аутлет на Ботуша се появява чак в 2000-та година – много по-късно, отколкото в Америка, днес те са изключително популярни. Италия стана втора в Европа както по оборот, така и по територия на аутлетите си.

Тези магазини обикновено се намират в близост до оживените големи градове като Милано, Флоренция и Рим. Може и да ви отнеме известно време, за да стигнете до там, но сумата спестени пари е право-пропорционална на изгубеното време в пътуване. Представете си Gucci, Burberry, Armani, Yves Saint Laurent и Sergio Rossi с 50% отстъпка.
Невъзможно е да устоите на пазаруването в Италия!

А ето и къде можете да направите това със зимна отстъпка. Намаленията започнаха на 5 януари и ще продължат достатъчно дълго :)

View post on Instagram
 



Около Флоренция

Моят любим шопинг град в Италия е Флоренция, където се намира "топът" на аутлетите - The Mall (на 30 км с кола от Флоренция или автобус от центъра на Флоренция). Той е рай за пристрастените към лукса и ексклузивната мода. Ако не вярвате на думите ми, едва ли бихте се усъмнили в снимка в Instagram отпреди няколко дни и десетките наредени, които чинно чакаха да влязат в рая...

View post on Instagram
 


Тук се предлагат с намаление колекции от предходния сезон на най-скъпите световни марки от рода на Dior, Burberry, Gucci, Salvatore Ferragamo, Bottega Veneta, Fendi, Valentino, Saint Laurent, Dolce&Gabbana и др.
Именно в The Mall се намира и елегантният ресторант Gucci Caffè, разположен на последния етаж на магазина Gucci - идеалното място, където можете да се насладите на голямо разнообразие от гастрономически предложения или просто да се насладите на почивка след дълъг ден на пазаруване. Едно емблематично място с модерна архитектура и открита тераса, която предлага прекрасни панорамни гледки към Тоскана за всички свои гости.
Адрес: Europa 8, Leccio-Reggello


Съвсем скоро в сърцето на Ривиерата на цветята (Riviera dei Fiori), само на кратко разстояние от спиращия дъха Лазурен бряг, около Сан Ремо ще бъде открит новият търговски център Mall Sanremo: луксозна търговска дестинация, където посетителите ще могат да се насладят на незабравимо преживяване от присъствието на водещите световни модни марки на изгодни цени.


The Space (Prada)
Prada не влиза в смесени търговски центрове. Реализира колекциите си само в собствени магазини. Можете да намерите всички линии на Prada в този "космически" бутик: Prada, Miu Miu, Prada Sport и др. Можете да се сдобиете с аксесоари на Prada с изключително намаление тук. А чанта Prada, нека бъдем честни тук, винаги е на мода.
Адрес: Via Levanella Becorpi, Localita Levanella, S.S 69, Montevarchi.


Fendi
Още един специален магазин, в който има всички продукти на Fendi за вас със специални наламения.
Адрес: Via Pian dell’Isola 66/33, Rignano sull’Arno, Reggello

Dolce & Gabbana
Всички D&G продукти са на специалн цени. Най-вероятно ще искате да си купите всичко, в което ще можете да се напъхате.
Адрес: Via S. Maddalena 49, Pian dell’Isola Rignano sull’Arno
Имайте предвид, че Fendi и Dolce & Gabbana са много близо. Внимавайте за жълтия знак за Fendi и D&G отляво, след като излезете от магистралата.

Около Милано

Милано е зашеметяващият и завладяващ. Всички в центъра на Милано са модерно облечени, а архитектурата в града е изключителна. Когато става въпрос за мода, обичам пазаруването в случайни улички, където често намирам уникални, но стилни облекла. Луксозни марки пазарувам извън Милано, в търговските аутлет центрове:

View post on Instagram
 

Serravalle Designer Outlet
Над 300 дизайнерски марки като Harmont & Blaine, Guess, Swarovski с до 70% отстъпка от първоначалната цена. Той е и най-големият търговски център в Европа, който е лесно достъпен и красив за пазаруване.
Address: Via Della Moda 1, Serravalle Scrivia 1


Il Salvagente
Удобно разположен в Милано, този магазин предлага популярни дизайнерски марки като Chloe, Dolce & Gabbana, Gucci, Marc Jacobs, Moschino и Versace.
Address: Via Fratelli Bronzetti 16, Milan central

Armani
Магазинът предлага всички продукти на Armani.
Адрес: Via Provinciale per Bregnano, 12, Vertemate con Minoprio

Около Рим


Castel Romano Designer Outlet
Тук ще намерите Valentino, Robero Cavalli, Furla и още над 140 магазина.
Адрес: Via Ponte di Piscina Cupa, 64, Castel Romano.


Аутлети в Рим
Има много по-малки магазини, които продават дизайнерски продукти с отсъпка, разпръснати на много места из града, но основно около Испанските стъпала. Преди доста години именно от multibrand-бутик (мисля, че се казваше Eleonora boutique на Via del Babuino) отляво на площада се сдобих с 2 приказни колиета на Dolce&Gabbana на наистина символична цена: толкова по-ниска от обявената на етикета, че не се поколебах да купя и двете.
Адрес: Погледнете около Piazza Novona и Campo de’Fiori за много мънички магазинчета със специални цени. Например: Via del Governo Vecchio, 45 and Via Frattina, 69.

Зимните разпродажби на маркови дрехи на половин цена (и повече) стартираха на 5 януари и ще продължат до края на февруари. Ако не успеете да си организирате шопинг-маратон сега, можете да посетите Италия в края на юни или началото на юли за да хванете техните луди летни разпродажби! Тук е мястото да спомена, че някои магазини са затворени в неделя, така че разгледайте забележителностите в неделя и пазарувайте през останалите 6 дни.