Автор
Пепа Попова - Пепита

5 летни хита от гардероба на Джейн Бъркин

Има жени, чийто стил оцелява при всякакви обстоятелства. Има жени, които с начина си на обличане, харизмата и излъчването си променят модната индустрия и които с право носят определението модни икони. И разбира се, че една от тях е Джейн Бъркин - жената, вдъхновила появата на най-известната и скъпа чанта на планетата – Birkin Bag. Британката, която направи Париж свой дом, създаде свой уникален стил, в който успя да миксира по безупречен начин английската ексцентричност с френската непринуденост и буквално да материализира типичния парижки шик, добавяйки класа, увереност и доза провокация.
Едва ли минава ден, в който да не срещнем някоя шикозна черно-бяла снимка на Джейн Бъркин от 60-те в Instagram… И това никак не е чудно дори след толкова много години. Кой ли може да устои на момичето с широка и безгрижна усмивка със сладко разстояние между зъбите, чаровницата, която изглеждаше неудържимо готино и която можеше елегантно да носи деним във всяка ситуация. Неслучайно момичето, което разнасяше целогодишно плетена кошница през рамо, се превърна във вдъхновение за IT чантата на Hermès.
Заради всичко това стилът на обличане на британката, превърнала се в икона на френския шик, продължава да живее в колекциите на днешните дизайнери.


Ето на кои 5 неща от гардероба на Джейн Бъркин можете спокойно да заложите това лято:

Плетена чанта
Плажната на пръв поглед вещ в ръцете на Джейн Бъркин изглеждаше абсолютно подходящо както на почивка, така и по улиците на Париж. В колекциите за сезон пролет-лято 2020 дизайнерите показаха много вариации на тема плетени чанти. Най-ефектните и в същото време практични можем да намерим в Loewe, защото тук рафията е комбинирана с първокласна кожа.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 

Дънки с разкроени крачоли

Разкроените дънки са нещо, без което е невъзможно да си представим гардероба на Джейн Бъркин. През лятото си струва да ги носите в духа на седемдесетте години, съчетавайки ги със светли топове в пасторален стил, семпли бели тениски, свободни ризи и обувки на видима платформа.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 

Рокля на цветя
През лятото искаме да сме кокетни повече от всякога, а роклята с флорален принт е направена да създава подобно игриво настроение. Джейн Бъркин в младостта си обичаше много късите и широки модели, които този сезон могат да бъдат намерени в колекциите на The Vampire’s Wife’s, Emilia Wickstead и Dolce & Gabbana.

View post on Instagram
 

Дрехи, плетени на една кука
Кроше е техника за плетене на една кука, която прави нещата да изглеждат ефирни и безтегловни. Тези тоалети бяха сред любимите на Джейн Бъркин през 60-те и 70-те, а сега са сред актуалните трендове за предстоящия моден сезон.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 

Минималистичен бански костюм
Джейн Бъркин обича простотата във всичко, включително и по отношение на плажната визия. Летните й снимки доказват, че минималистичният бански костюм е покупка за всички времена. Дали е цял или не е въпрос на вкус.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 

По материали на Vogue.