Пепа Попова - Пепита

Не съм от късметлийките с идеални мерки, но пък съм от щастливките, които в последните години успяха да превърнат страстта си към модата и стила в идеалната професия/хоби. Обичам да пиша кратки истории за онзи красив свят, в който всички цветове са в хармония, в който силуетите са изчистени и семпли, материите ефирни, аксесоарите класни, а жените - елегантни като Коко или Одри. И тази колонка ще бъде такава - едновременно вдъхновена от и посветена на елегантните дами.

5 мега яки неща, които можеш да правиш онлайн, докато си в изолация

01 април 2020 | 11:09
15372
2
2

Вече спрях да броя дните, в които практикувам социално дистанциране, съобразявайки се изцяло с наложените мерки от Правителство и Щаб. Трудно даже успявам да определя в кой ден от седмицата сме или коя е точната дата, след като присърце приех мисията да се включа в спасяването на света, като си остана на дивана у дома. В подобна извънредна ситуация едва ли датата има толкова голямо значение. Жизненоважно значение за социален, любопитен и отворен към света човек като мен обаче има поддържането на връзка с приятели и семейство. Осъзнах, че контактът с най-близките ми хора ми помага в борбата с безпокойството. Противно на обичайните теории, че технологиите влияят негативно на нашето съзнание, сега възможността да бъда онлайн за мен е по-скоро спасение. От онлайн среща за кафе или шампанско с любима приятелка до групови партита и тренировки… И така - ето моите 5 начина да се “измъкна от дома у дома”:


Домашно парти


С помощта на умни апликации като Houseparty никак не е трудно да си заформите купон. Стартиранa през 2016 г., апликацията  е създадена за правене на групови видеоклипове. Приложението досега беше популярно сред тийнейджърите, благодарение на Snapchat и играта Fortnite. Днес, с рекордна скорост, апликацията се тегли и от 30+ и 40+ ползватели на мрежата с цел организиране на „домашни партита“ за осем души (защото осем души са достатъчни, за да наречем едно дори и виртуално събиране парти). За да поканите някой се използва уникален код. Можете също така да направите чата частен за определен брой приятели или да го оставите отворен за други потребители. Освен факта, че Houseparty е удобна и лесна апликация за провеждане на видео чат с голяма група хора, тук можете да намерите и онлайн игри, можете да споделите екрана си и да оставите Facemail за близки в различни части на света. Други подобни апликации са Zoom или FaceTime.

В случай че искате да изпиете чаша вино с приятелка – можете спокойно да използвате почти всяка една апликация за видео телефония, да аранжирате кътче у дома така, все едно изстуденото шампанско ви е сервирано в любимия бар и да се насладите на времето заедно. Снощи точно така посрещнах залеза на терасата… Трябва да ви уверя, че по едно време, улисана в женски приказки и смях, даже забравих, че всъщност не стоя с приятелката си на една тераса.

Netflix парти  -  почти като на кино с приятел


Netflix бързо реагира на разширяването на Google Chrome с така нареченото Netflix Party, което позволява на група приятели да гледат филми и телевизионни предавания заедно на безопасно разстояние, използвайки синхронизирано възпроизвеждане на видео - сега не е нужно да се опитвате да натиснете едновременно бутона за възпроизвеждане. Netflix Party има и функция за групов чат, благодарение на която можете да общувате помежду си, докато гледате. И за да направите атмосферата съвсем автентична, ви напомням, че пуканките стават лесно и бързо в микровълновата печка.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bozovich Wellness Center (@bozovichwellness) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by martalima (@martalimacom) on


Майсторски класове


Платформата Masterclass предлага дистанционно обучение по различни предмети: от уроци по писане с Маргарет Атууд и Малкълм Гладуел до класове по готвене с Гордън Рамзи, от правене на филми с Мартин Скорсезе и Дейвид Линч до изразяване на себе си с Ру Пол. Сайтът има студентски център, където “съучениците” могат да обсъждат курса си, да споделят работата си и да си дават съвети и помощ. За 15 долара на месец това може да се превърне в полезно занимание за споделяне на време с приятел или в начин да общувате с творчески хора от цял свят.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MasterClass (@masterclass) on

Нещо повече, някои от най-добрите университети от САЩ - част от т.нар. Бръшлянова лига - предлагат свои курсове онлайн. Сред тях са Харвард, Йейл, Браун, Принстън, Колумбийският университет и т.н. Предлагат се общо 450 курсове онлайн в най-различно области на познанието.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Boughtinatauction (@boughtinatauction) on


Онлайн спорт


В случай че нямате в квартала фитнес инструктор, който организира тренировки на балкона или в двора си за съседите, които могат да се присъединят, просто насочете погледа си към монитора. Очевидно, че в дни на извънредно положение онлайн спортът се оказва спасение както от надебеляване, така и от самота и лошо настроение. Много спортни приложения пуснаха система за отстъпки и отвориха достъп до безплатни абонаменти (вижте Peloton, NTC и други), а в YouTube има и десетки канали, които предлагат всичко - от йога и зумба до домашно кардио и бачата.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Peloton (@onepeloton) on


Онлайн игри


Видеоигрите вече са напълно приемливо забавление за възрастни. Повечето игри сега имат мултиплейър режим, в който не е нужно да сте в същия апартамент с вашия опонент или съотборник. Популярните игри сред милениалите са FIFA 20, Fortnite Battle Royale, League of Legends, CSGo.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Fortnite (@fortnite) on

Всъщност, трябва да си призная, че повечето идеи за това как да социализирам по време на самоизолация дойдоха от малкия ми син. Никога не е късно да научиш нещо от децата си...

Бъдете здрави и помнете, че не сте сами в тази глобална мрежа!

Коментари

2
  01 април 2020 | 23:03 отговор
 

 
1 Йокин
  01 април 2020 | 18:55 отговор
 

На село посях,100 корена домати,ШЕСТО МЕГА ЯКО,А СЪЩО,СУПЕР,ПОЛЕЗНО.

 

Добави Коментар