Автор
Пепа Попова - Пепита

5 урока по стил, които научих от Сара Джесика Паркър

Изключително малко звезди са оставили свой отпечатък върху модния небосклон така, както го направи Сара Джесика Паркър. От дебюта си в телевизионната поредица „Сексът и градът” по HBO преди близо 20 години, Сара се превърна в синоним на „обсебената от обувки” своя героиня - Кари Брадшоу и неподражаемото й чувство за стил.
И въпреки, че от премиерата на втория филм, базиран на хитовия сериал, изминаха повече от 8 години, много жени все още гледат на Кари като техен пътеводител в света на модата - жената, която може (и го прави!) да носи всичко с увереност и стил.

За мен, лично, очарователната Кари в годините се превърна в мощен антидепресант и лек срещу лошо настроение. Много често след крив работен ден си пускам някоя от винаги актуалните серии с четирите момичета и изпадам в истинска женска нирвана. Те имат силата да върнат и усмивката ми, и вярата ми в приятелството, и да задоволят глада ми за стил и красота.

И така, днес, на рождения ден на Сара Джесика Паркър, ми се иска да обърна внимание на няколко нейни модни визии през годините, които се превърнаха в запазена марка и модел за подражание - от любовта й към емблематичните и цветни палта до това да можем да дадем шанс на чантите тип - колан, например..

Ето 5-те урока по стил, които научих от Сара Джесика Паркър през годините:

1. Не се страхувайте да миксирате принтове и цветове
Момичета, не се страхувайте смело да миксирате цветните нюанси! Ако се чудите на каква гама да заложите, изберете дрехи, бижута или аксесоари в color-block стил. Тази тенденция е абсолютен хит през последните сезони, защото миксът от ярки с графични нюанси грабва погледа и няма как да останете незабелязани!

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram
 


2. Смело яхнете ретро-вълната и я направете своя
Ретро тенденциите са неизчерпаем източник на вдъхновение за мнозина дизайнери и модни икони като днешната рожденичка. Нещо повече: да са ти свободни ръцете е абсолютен лукс, когато тичаш наоколо, опитвайки се да се справиш със забързания график. А щом любимата ни Сара смята, че малките чантички са шик, кои сме ние, че да спорим....


3. Горещият розов цвят е винаги на мода (особено при обувките)
Или “Sex and the City pink” ако щете е винаги на мода. Подобен акцент ще освежи и най-мрачния аутфит. Пробвайте!

View post on Instagram
 


4. Култовото палто може да спре трафика
Изпробвано!

Вярно е, че у нас цветните и интересни палта не са особено популярни, но това не пречи да променим нагласите си и да включим в гардероба си едно красиво палто в свеж оттенък или принт.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 

5. Чифт красиви обувки ще направят всеки аутфит специален

А с правилните - можем да покорим света... Поне така казва Мерилин Монро. А Сара Джесика Паркър го доказа, защото, ако не света, то тя със сигурност покори сърцата на милиони момичета по земното кълбо, включително и моето.

View post on Instagram
 
View post on Instagram