Живея от лято до лято. Обичам всичко в него - и слънцето, и морето, и дългите дни, започващи с приказни изгреви, и лежерните следобеди, които минават толкова бавно, сякаш времето е спряло, и романтичните вечери, леко погалени от морския бриз, но най-много от всичко обичам синьото и усмихнато небе, точно такова, каквото ни подари женския месец този уикенд. И може би защото наистина този подранил и прекрасен момент се случи точно през почивните дни, аз го усетих като откраднато и случайно лято – прекрасно утро с чаша кафе на терасата, която много бързо тряваше да преведа във вид, подходящ за този толкова жадуван момент, лежерен обяд с приятелки в красиво огряната градина на любим ресторант, топло безвремие и най-красивото небе.

Точно тази магична нирвана ми напомни, че приказните му и усмихнати нюанси се връщат не само в природата, но и в гардеробите - от пастелни цветове до най-богатите му и дълбоки вариации.
Семпли палта, костюми с панталон, рокли, асиметрични миди-поли, както и всякакви аксесоари в цвета на лятното небе плениха не само моето сърце, но и сърцата на момичетата, тичащи от ревю на ревю по време на отминалите Седмици на модата в Ню Йорк, Милано, Лондон и Париж.
Да се устои на красотата на този деликатен и съблазнителен цвят е просто невъзможно. А смятам, че не е и необходимо.

Синьото бързо се превърна в предпочитан цвят от страна на първите дами и кралски особи. Мелания Тръмп и Кейт Мидълтън са влюбени в този цвят. Любовта им към синьото включва не само дрехите, но и обувките, дори и аксесоарите. Признаваме, че цветът определено им отива. Не по-малко добре стои и върху Меган Маркъл.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram
 


Очевидно е че и Лейди Гага, Риана, Кийра Найтли, Джиджи Хадид и Блейк Лайвли са запленени от този цвят и го носят смело.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 

Следвайки примера им в новия сезон няма да е зле да инвестираме в закупуването на сако, пола или плетена рокля в цветовете на ясното небе. Днес можем да носим монохромна небесно-синя визия от главата до петите, утре - да я разведрим с бели елементи или аксесоари, а вдругиден - да комбинираме различни текстури и нюанси на синьото в един ансамбъл, създавайки сложен образ.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram
 


Да намерим перфектно скроения панталон, пролетно палто или синя копринена рокля е по-лесно, отколкото изглежда, защото дизайнерите в новия сезон направиха всичко възможно, за да ни угодят. В новите колекции могат да се срещнат както романтични рокли, така и бизнес костюми или нежно бельо.


Аз лично се спрях на леко палто без подплата в бебешко синьо.



А ето и няколко предложения от колекциите за сезон пролет-лято 2019 в най-приказния нюанс на пролетта и лятото.

Oscar de la Renta

Ellery

Victoria Beckham

Altuzarra

Stella McCartney

Valentino

Theory

Психолозите твърдят, че синият цвят действа и на подсъзнателно ниво. Той ще ви накара да мислите по-позитивно и да приемате нещата по-лесно. С него ще изглеждате приятелски настроени към околнитe и ще внушавате доверие, така че дайте воля на въображението си и бъдете смели в избора си!