Автор
Пепа Попова - Пепита

7 начина как да носим цвета на годината Classic Blue

Всеки декември Pantone избира цвят на годината, определяйки ослепителни тонове като "Chili Pepper", "Tangerine Tango" и "Radiant Orchid" за едни от най-горещите нюанси за следващите дванадесет месеца. Но за водещ в първата година на новото десетилетие, компанията заложи на един стабилен базов цвят: „Classic Blue“.
Наскоро коронованият цвят на годината се отличава от много други сини нюанси, които Pantone е избирал в миналото, включително „Синьото синьо“ (2000 г.), „Аква Скай“ (2003 г.), „Син тюркоаз“ (2005 г.), „Син ирис“ (2008) и „Спокойствие“ (2016). Някои определят изборът за скучен, но Pantone смята, че „Classic Blue“ е вечен и траен цвят, елегантен в своята простота.

View post on Instagram
 

За мен е дълбок, солиден и спокоен цвят, напомнящ за небето привечер, когато след луд работен ден се прибираш в спокойствието на дома си и с надежда поглеждаш към бъдещето. Цвят, на който мога да разчитам във всяка ситуация. Това е цветът на вечните сини дънки, без които не мога в ежедневието си, но и на благородниците, които не спират да ни вдъхновяват.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 

Класическото синьо е един от любимите цветове на Кейт Мидълтън. Херцогинята на Кеймбридж, много преди цветовата тенденция на 2020 г., започна да го използва в гардероба си. Испанската кралица Летиcия също пристъпи в новата година, залагайки на Classic Blue. Тя се появи на традиционния Ephiphany parade в кралския дворец в Мадрид, облечена именно в елегнатна рокля в модерния син цвят.
Classic Blue може да се носи както на социално събитие, така и в ежедневието. И независимо, че носи името класически, жените, дръзнали да се облекат в този цвят знаят как да заявят себе си, без да изглежда, че преследват модните тенденции.

View post on Instagram
 

Дълбокият и интелигентен син нюанс върви като „червена нишка“ през пролетно-летните колекции на всички големи модни марки, доказвайки своята универсалност, така че никак няма да е трудно да направим своя избор сред различните предложения и да го включим в гардероба си.

А ето няколко начина как да носите Classic Blue тази година:


От главата до петите
Монохромната визия определено е изтънчена, елегантна и мощнa като изявление. Тя е всичко друго, но не и скучна, така че не се страхувайте да експериментирате! Класическият нюанс на вечерното небе изглежда най-добре на строги панталони и сака или официални вечерни рокли, изработени от лъскава коприна или сатен.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram
 


Класически микс

Ако класическото синьо се разглежда като желание за стабилност, тогава най-добрият начин да го носите е по класическия начин. Най-лесният вариант да комбинирате Classic Blue e да добавите черно или бяло във визията си, оставяйки класическото синьо да говори за себе си.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 


Микс за напреднали

В случай, че искате вашите тоалети да се открояват от тълпата, то заложете на по-интересни цветови комбинации като синьо и жълто или синьо и зелено, гарантирайки си супер готин външен вид.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 


Цветово наслояване

Очевидно предимство на наслояването е неговата изключителна флексабилност - множество комбинации могат да бъдат създадени чрез използването на различни елементи. По-студените дни са идеалната възможност да обличате дрехи по този начин и да добавите щипка от цвета на 2020 г. към външния си вид - независимо дали това е палто или просто дребен детайл като шал или чанта.


Малкото е красиво

Ако смятате, че Classic Blue е твърде ярък тон, за да го използвате в голям мащаб, тогава изберете да го носите по по-фин начин. Например - пуловер в цвят, а останалата част от облеклото в по-приглушен тон.

View post on Instagram
 


Игра на принтове

Носенето на цвета в принт е друга възможност и докато класическото синьо е преобладаващо, не се страхувайте да играете с щампите. Добавянето на контрастен тон във визията е още един стилен начин за игра с тенденцията!

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 


В дланта на ръката си

Аксесоарите са чудесен начин да включите тенденциите в гардероба си. Клъчовете и големите чанти са фантастичен начин да добавите щипка цвят в облеклото си.

View post on Instagram
 
View post on Instagram