Пепа Попова - Пепита

Не съм от късметлийките с идеални мерки, но пък съм от щастливките, които в последните години успяха да превърнат страстта си към модата и стила в идеалната професия/хоби. Обичам да пиша кратки истории за онзи красив свят, в който всички цветове са в хармония, в който силуетите са изчистени и семпли, материите ефирни, аксесоарите класни, а жените - елегантни като Коко или Одри. И тази колонка ще бъде такава - едновременно вдъхновена от и посветена на елегантните дами.

7 начина как да носим цвета на годината Classic Blue

02 февруари 2020 | 09:57
8235
1
1

Всеки декември Pantone избира цвят на годината, определяйки ослепителни тонове като "Chili Pepper", "Tangerine Tango" и "Radiant Orchid" за едни от най-горещите нюанси за следващите дванадесет месеца. Но за водещ в първата година на новото десетилетие, компанията заложи на един стабилен базов цвят: „Classic Blue“.
Наскоро коронованият цвят на годината се отличава от много други сини нюанси, които Pantone е избирал в миналото, включително „Синьото синьо“ (2000 г.), „Аква Скай“ (2003 г.), „Син тюркоаз“ (2005 г.), „Син ирис“ (2008) и „Спокойствие“ (2016). Някои определят изборът за скучен, но Pantone смята, че „Classic Blue“ е вечен и траен цвят, елегантен в своята простота.

 

За мен е дълбок, солиден и спокоен цвят, напомнящ за небето привечер, когато след луд работен ден се прибираш в спокойствието на дома си и с надежда поглеждаш към бъдещето. Цвят, на който мога да разчитам във всяка ситуация. Това е цветът на вечните сини дънки, без които не мога в ежедневието си, но и на благородниците, които не спират да ни вдъхновяват.

 

Класическото синьо е един от любимите цветове на Кейт Мидълтън. Херцогинята на Кеймбридж, много преди цветовата тенденция на 2020 г., започна да го използва в гардероба си. Испанската кралица Летиcия също пристъпи в новата година, залагайки на Classic Blue. Тя се появи на традиционния Ephiphany parade в кралския дворец в Мадрид, облечена именно в елегнатна рокля в модерния син цвят.
Classic Blue може да се носи както на социално събитие, така и в ежедневието. И независимо, че носи името класически, жените, дръзнали да се облекат в този цвят знаят как да заявят себе си, без да изглежда, че преследват модните тенденции.

 

Дълбокият и интелигентен син нюанс върви като „червена нишка“ през пролетно-летните колекции на всички големи модни марки, доказвайки своята универсалност, така че никак няма да е трудно да направим своя избор сред различните предложения и да го включим в гардероба си.

 

А ето няколко начина как да носите Classic Blue тази година:


От главата до петите
Монохромната визия определено е изтънчена, елегантна и мощнa като изявление. Тя е всичко друго, но не и скучна, така че не се страхувайте да експериментирате! Класическият нюанс на вечерното небе изглежда най-добре на строги панталони и сака или официални вечерни рокли, изработени от лъскава коприна или сатен.


Класически микс

Ако класическото синьо се разглежда като желание за стабилност, тогава най-добрият начин да го носите е по класическия начин. Най-лесният вариант да комбинирате Classic Blue e да добавите черно или бяло във визията си, оставяйки класическото синьо да говори за себе си.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от dpew (@dpew__) на


Микс за напреднали

В случай, че искате вашите тоалети да се открояват от тълпата, то заложете на по-интересни цветови комбинации като синьо и жълто или синьо и зелено, гарантирайки си супер готин външен вид.


Цветово наслояване

Очевидно предимство на наслояването е неговата изключителна флексабилност - множество комбинации могат да бъдат създадени чрез използването на различни елементи. По-студените дни са идеалната възможност да обличате дрехи по този начин и да добавите щипка от цвета на 2020 г. към външния си вид - независимо дали това е палто или просто дребен детайл като шал или чанта.


Малкото е красиво

Ако смятате, че Classic Blue е твърде ярък тон, за да го използвате в голям мащаб, тогава изберете да го носите по по-фин начин. Например - пуловер в цвят, а останалата част от облеклото в по-приглушен тон.


Игра на принтове

Носенето на цвета в принт е друга възможност и докато класическото синьо е преобладаващо, не се страхувайте да играете с щампите. Добавянето на контрастен тон във визията е още един стилен начин за игра с тенденцията!


В дланта на ръката си

Аксесоарите са чудесен начин да включите тенденциите в гардероба си. Клъчовете и големите чанти са фантастичен начин да добавите щипка цвят в облеклото си.

 

 

Коментари

1
  04 февруари 2020 | 22:00 отговор
 

цвета, искам да ти пръсна дирника!

 

Добави Коментар