Автор
Пепа Попова - Пепита

Брандът, който доказа, че стилът е непреходен

Има ревюта и РЕВЮТА. Това, за което днес ще ви разкажа е от вторите по няколко прични. На първо място заради сантимента, който имам към модната къща. Обичам я заради онова сако от сатен с приказна кройка в гълъбово сиво, с което отидох на първата си романтична среща преди толкова много години (и което все още стои в гардероба ми). Обичам я заради малката си черна рокля от туид, която избрах за първото си интервю за работа през 95-та и в която се чувствах като облечена от Коко. Обичам я заради това, че през всичките тези години от тогава до днес Rila Style съхрани своя характерен стил, подчинен на неотминаващата класика и елегантност, но не пропусна да върви винаги в крак с времето.
Преди броени часове BATTIBALENO by Rila Style отново демонстрира точно това ДНК, заради което момичетата на прехода като мен се влюбихме в модата – качествени платове, безупречни кройки и елегантност в едно.
В колекция есен/зима 2020 имаше по малко от всички обичани мои вечни класики – и тренч в беж, и меко camel палто, и любимия костюм с панталон в каре, този път с деликатен розов акцент. В колекция TIMELESS CLASSIC могат да се откроят класически материи като вълна, коприна, креп, шанел, лен, памук. Моделите впечатляват, но без излишна претенция, защото целта им е да подчертаят женската красота.

"Показахме, че колекцията се прави по начин, с който да е постоянна във времето", сподели собственикът на емблематичната модна марка - Рауф Ахундов. Той разказа, че сред моделите е имало такива, създадени преди 15 години, но които са все така актуални и днес. Това е и причината да даде на колекция есен/зима 2019/20 името TIMELESS CLASSIC - една препратката към елегантността, която няма “срок на годност“ в модата.

Харесах ревюто и заради нестандарната локация, внимание към всеки детайл и топло отношение към всеки присъствал на камерното и изключително ексклузино събитие. Собственикът на емблематичната модна марка - Рауф Ахундов лично представи колекция есен/зима 2020 на тераса с 360° гледка към София, разположена на покрива на сградата на "Рила Стил".
Да си на върха в историческия софийски квартал „Юч бунар“, наслаждавайки се на мода и стил в приказен есенен ден на фона на красивите кубета във флорентински стил на църквата "Кирил и Методий" за мен бе повече от неземно.

"BATTIBALENO by Rila Style е линия на свобода и стил", призна г-н Ахундов. Именно заради това, той решава да направи представянето на новата си колекция в централата на модните марки. Шест етажната сградата е построена през миналия век в центъра на стара София и е емблематична за историята на леката промишленост в България, като в нея са се помещавали над 32 предприятия от бранша. В момента сградата се реновира, а като част от обновяването й е възхитителната тераса на покрива, разположена на 200 кв.м. и предоставяща вдъхновяваща 360° гледка към София.
"Тази сграда е символ на социализма, но свободата, която усещате тук горе е усещането, което BATTIBALENO дава.", с тънко чувство за хумор продължи да разказва Рауф Ахундов, като не пропусна отново да напомни историята на емблематичнана за България модна къща.

Нека ви я припомня и аз:

"Рила стил" е първата и най-голяма модна марка, създадена през 1971 г. Тя е емблема не само на българската мода, но и на качество и стил. Рила Стил е основана през далечната 1971г., като е придобита като частна собственост през 1991г. Това е единствената бългаска модна къща с 24 последователни участия на Прет-а-порте-Париж, SIMM- Мадрид, Москва.

В портфолоиото на марката влиза и многогодишна съвместна работа с френското модно студио Sacha Pacha. Сред хората, които отговарят за имиджа и успеха на компанията са дизайнери като Софи Ситбон (работила за Guy Laroche) и испанката Сара Гунарсон.

Успехът на бранда до голяма степен се дължи на изключителното използване на висококачествени италиански материи и материали. Не случайно мултинационалната марка е призната за предпочитана марка на българския елит.

Снимки в статия: инж. Пламен Колев, Хайлайф