Автор
Пепа Попова - Пепита

Готови ли сте да пуснете зебрата в гардероба си?

Животинските принтове изглежда са тенденция, която просто няма да отмине. Вероятно вече сте превърнали гардероба си в мини зоологическа градина благодарение на леопардовите и змийските щампи, които сте подреждали там през годините. Сега обаче, е време да се покажете и на ивици.

Зебрата е най-актуалният принт този сезон, който се присъединява към животинското царство в модата. Инфлуенсъри и тренд-сетъри като Кендъл Дженър и Бела Хадид вече разхождат принта. (Кендъл се появи с панталони в зеброва окраска, а Бела смело облече палто, следвайки тенденцията). По модните подиуми също видяхме тонове изрисувани зеброви визии: от необичайните ботуши на Мариам Насир Заде, през изрязаната рокля на Proenza Schouler до палтото на Phillip Lim, което със сигурност ще се превърне във вирусна визия сред смелите момичета през септември.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 



Добрата новина е, че не е нужно да чакаме чак до есента, за да се насладим на тенденцията. Много от най-популярните сайтове за пазаруване като Zara, Mango и други вече са ни подготвили сетове в интересния принт: от привличащи погледа мини-поли, през къси топове, шармантни макси-рокли, до обувки и чанти.

View post on Instagram
 



Животинските отпечатъци винаги "подправят” добре облеклото, но когато носите зебра, получавате максимално въздействие. Острият контраст между бялото и черното незабавно ви помага да се откроите в тълпата и именно тази дързост може да ви се струва трудна за стилизиране. Всъщност смелите черно-бели ивици стоят добре както до неутрални монохромни нюанси, така и до ярки цветове.

Заложете на неутралното


Тъй като зебрата е сама по себе си смела и дръзка, комбинирането ѝ с неутрални елементи е най-сигурният вариант. Носете зебровия си пуловер с V-образно деколте с черна пола-молив и елегантни обувки или освежете бялата си пола с риза в зебров принт, когато се отправяте към работа. За небрежен външен вид носете тениска със зеброви райета с дънки или панталони. Тъй като денимът играе ролята на неутрален, можете също да добавите към вашите любими тъмни дънки ярък зебров топ и черни стилето-обувки за секси вечерен ансамбъл.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram
 

Добавете цвят

Типичните черно-бели ивици от зебра могат да привличат вниманието, но в същото време са неутрална цветна комбо-двойка, която може да се комбинира с почти всеки нюанс във вашия гардероб. За смела визия, комбинирайте зебрата си с по-ярки цветове. Когато излизате на вечерно парти, носете зебровата си пола с червена сатенена блуза и черни стилето-обувки за страстна вибрация. За кежуъл визия през уикенда, поставете пуловер със зебров принт до кобалтови дънки и черни балетни обувки. Ако носите макси-рокля в черно-бели ивици, добавете тюркоазени или лимонови обувки, за да я освежите. Можете също така да “сприятелите” зебровите ивици с по-меки цветове като пастелите - опитайте зеброви шорти с ментово–зелен топ и метално-сиви гладиаторски сандали за стилен летен външен вид.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram
 

Миксирайте принтове

Когато целта ви е да обърнете главите на хората около вас на 180 градуса, опитайте да комбинирате зебрата с друг принт. И все пак, за да има някакъв баланс, изберете малък модел, който е черен или бял, така че да има обща цветова палитра. Миксирайте зебровата си пола с черно-бял топ в змийска щампа или добавете към зебровата си рокля жилетка в червено-бял флорален принт (или обратното) за да изглеждате “джази”.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 



Използвайте зебровия принт фино


Ако чувствате, че рокля в зебров принт е твърде дръзка стъпка за вас, то тогава разчупете визията си с малки дози от тази щампа. Добавете към обикновената си черна блуза зебров шал или грабнете чанта в зеброва окраска към червената си рокля. Когато носите обикновен изумруден пуловер с тъмни дънки, можете да “подправите” визията като добавите обувки в зеброва окраска. Бижута, които са в зеброва щампа като обеци или гривни, също са фин начин за освежаване на обикновения костюм.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 

Именно на зебров принт заложих в една от вечерите на Sofia Fashion Week.

А вие готови ли сте да пуснете зебрата в гардероба?