Дефилета на специални локации, бутикови кафенета, аксесоари и облекла в ограничени бройки... В днешни дни модата е не само представяне на колекции, а по-скоро истинско приключение. Gucci, следвайки славните стъпки на Алесандро Микеле през последните години, допълни това модно приключение в Ню Йорк. Магазинът Gucci Wooster, който е проектиран като „пространство за събиране на културни ценности“, се разшири и с гордост наскоро представи книжарницата Gucci Wooster, разположена на West Broadway N375.

View post on Instagram
 

Централният квартал СоХо отдавна е известен като творческия и иновативен център на Ню Йорк - а може би и на света като цяло. Независимо дали става дума за музика, филми, мода, изкуство или литература, само най-готините и най-смелите дръзват да се установят по тези калдъръмени улички. Именно с този заряд иновативната модна къща създаде пространство за истински литературни души. Под вещото ръководство на куратора- библиотекар Дейвид Стретел от Dashwood Books тук са подредени специални колекции книги за всички, които обичат модата, изкуството, фотографията и които, най-вече, обичат да четат.

View post on Instagram
 

Тук е моментът да спомена, че четенето винаги е на мода и нищо не показва повече качество като едно класическо заглавие. Сигурна съм, че от Gucci добре знаят това и ако някой въобще може да продаде старата игра на четене на книги като нещо ново и модерно, то това определено е екипа, предвождан от Алесандро Микеле.

Микеле – дизайнерът, който обожава културния и моден микс, включи в последните си колекции няколко литературни „иконични визии“, които лично мен ме усмихнаха искрено. Видяхме чанти-книги Джейн Остин в колекцията есен/зима 2017/2018 и пуловери „Никога не се жени за Митфорд“ “Never Marry a Mitford” в колекция пролет/лято 2018, а отправната точка на колекция есен/зима 2018/2019 беше слогана на Дона Харауей от „Манифест на киборга“.

View post on Instagram
 

Несъмнено, модната къща може да убеди дори феновете, които не могат да си позволят аксесоари или облекла на марката, че четенето е модерно, защото да си купиш книга от Gucci е като членство в ексклузивен клуб, като приключение, като цялостен нов и прекрасен начин на съществуване.

Тази необикновена среща между модата и изкуството изключително много ми допадна и ме накара да се замисля върху думите на моя 14-годишен син, който неизбежно следи интереса ми към модата, марките и стила, и който наскоро ми сподели, че Gucci е станал част от езика в училище, т.е. изразът "Това е толкова Gucci!" означава, че нещо е готино.
Не ми остава нищо друго освен да възкликна: It’s so Gucci!
Ако планирате пътуване до Ню Йорк скоро, струва си да надникнете и на West Broadway N375.

View post on Instagram