Автор
Пепа Попова - Пепита

И отново цъфна макът и донесе усещане за свобода

Не знам какво вълшебно има в маковете, но те предизвикват особени чувства в мен. Обожавам техните чувствени листенца, благоговейно реагиращи на всякакви въздушни движения, харесвам цветните им главички, треперещи и ярки като пламъчета, сякаш направени от най-финото парче естествена и дива яркочервена коприна. И не, никак не ми пречи, че нямат свой собствен аромат... Всъщност, всичко може да бъде внушено на човек. Особено ако бъде направено професионално.
Точно както преди 20 години, парфюмеристите на Kenzo измислиха и конструираха уханието на мака толкова прецизно, че неволно ме накараха да повярвам, че именно така мирише. Да, това накратко е историята на парфюма-легенда - Flower by Kenzo, който бързо зае специално място в сърцата на момичетата по света, гордо се нареди сред най-продаваните парфюми (особено във Франция) и влезе в листата на 100-те емблематични ухания, които всеки уважаващ себе си парфюмериен фен трябва поне веднъж в живота си да пробва.



Трябва да си призная, че много добре помня появата му. Бе фатално привличане от пръв поглед, заради алените макове, които обожавам. Помня, че даже не отворих капачката на парфюма, за да го тествам. Влюбих се във високата стройна и прозрачна бутилка, леко извита, наподобяваща минималистична японска ваза с любимото червено цвете в нея. Влюбих се дори в елегантната бяла кутия с мак в различни фази на цъфтене от всяка страна. Дълго време не смеех даже да го разопаковам, за да не разваля тази съвършена минималистична линия. Най-накрая, след като достатъчно дълго се полюбувах на външността му, се престраших да го отворя и пробвам – оказа се безкрайно модерен аромат, който се превърна в олицетворение на моята буйна и дива младост.

Днес, 20 години по-късно, улегнала и, надявам се, помъдряла продължавам да съм влюбена в маковете. Носят ми усещане за младост, безгрижие и някакво тайнствено очарование на крехкост и сила в едно. Знам, че един полъх на вятъра и от нежните им листенца няма да остане и следа, но това не им пречи гордо да се развяват напук на същия този вятър...

Свързвам тези нежни цветя с влак, железопътни линии, свобода, пътешествия с ясна посока или без цел. Може би именно заради това, след месеците на изолация, през които преминахме, съвсем символично си подарих не едно цвете, а цял букет свобода - FLOWER BY KENZO POPPY BOUQUET, който се появи преди няколко седмици специално за 20-та годишнина на легендарния аромат.



Женствен и доста по-хармоничен от предшествениците си се оказва новият букет, дело на тандема Алберто Морилас – познатият ни майстор-парфюмерист и младата му колежка Дора Багриш.

В нежната композиция се открояват нотките на сочна круша, изкусно комбинирана с уханията на сладка българска роза, сияен жасмин и чувствена гардения. Нотки на бадемова дървесина добавят нужната дълбочина и мекота. Един истински триумф на красотата, радостта и оптимизма.

Какво повече мога да искам от това - морски бриз, свобода и букет с макове с уханието на Flower by Kenzo Poppy Bouquet?



(в материала има продуктово позициониране)