Пепа Попова - Пепита

Не съм от късметлийките с идеални мерки, но пък съм от щастливките, които в последните години успяха да превърнат страстта си към модата и стила в идеалната професия/хоби. Обичам да пиша кратки истории за онзи красив свят, в който всички цветове са в хармония, в който силуетите са изчистени и семпли, материите ефирни, аксесоарите класни, а жените - елегантни като Коко или Одри. И тази колонка ще бъде такава - едновременно вдъхновена от и посветена на елегантните дами.

Истинската доза щастие тази пролет е тук, отркрий я и ти!

17 май 2021 | 11:00
33115
0
0

Началото на май сякаш върна цвета в живота ни – слънцето се усмихна, дъждовете спряха, зелените коридори отново отвориха, а мерките у нас и по света започнаха да падат и сякаш всичко наоколо започна да връща обичайната си красива окраска. В унисон с това прераждане и връщане към “нормалното” нормално, дори основният ни гардероб тази пролет започна да се обагря в ярки цветове и в това няма нищо лошо, защото съвременните изследвания показват, че когато очите ни “се свържат” с ярки и красиви нюанси, мозъкът ни отделя различни химикали, които ни въздействат физически и емоционално. А ние, след година на пандемия, несигурност и страх със сигурност, имаме нужда от допълнителна доза щастие. Ето няколко сигурни начина да го добавите в гардероба си:

Включете цветове
Не напразно психолозите говорят толкова много за цветотерапията - ярките цветове наистина могат да повдигнат духа ни. Съветваме този сезон да се съсредоточите върху два много сочни и весели нюанса - зелен и жълт. Първият чупи всички рекорди по популярност тази пролет, а вторият със сигурност може да озари и най-сивия дъждовен ден.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dragana (@lapurefemme)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ida Cupas (@idacupas)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Max Mara (@maxmara)Цъфтете
През пролетта големите градове се превръщат в цветни градини – лалета във всички цветове на дъгата украсяват дори големите софийски улици, така че спокойно можете да добавите този ярък цветен бунт и към собствения си гардероб. Приказните принтове на цветя със сигурност стоят добре на фона на цъфналите дървета.
 

 

WOW ефект
Много големи компании и онлайн сайтове за търговия с дрехи съобщават, че през последната година търсенето на анцузи и домашно облекло се е увеличило многократно, но също така се е увеличило и търсенето на артикули с WOW ефект. Хората искат празник, така че дори на домашно парти можете да се появите в рокля с бухнали ръкави или пера.
 

 

Дантела
Дантелата е вечната лятна тенденция, която моментално добавя грация и ефирност към образа ви и сякаш го извисява над реалността. Дантелата изглежда особено нежно в бяло, което пък се комбинира с абсолютно всичко - от цветни поли до бунтарски деним.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gucci Official (@gucci)

 

Ефирни и прозрачни блузи
Прозрачните материи са друг начин да добавите лекота към гардероба и настроението си. Ефирните блузи изглеждат особено красиви в движение, така че бъдете активни и се радвайте на пролетта.

 

Коментари

Добави Коментар