Коледа е празник за сърцето. Коледа е уют, усмивка, светлина и мили думи. Коледа е за това да носиш радост на близките си и да потопиш всички в празничния дух. Да декорираш къщата си в светлини и красота, да намериш правилните пожелания, които да включиш в коледните си картички тази година, да приготвиш трапеза с любов, да стилизираш дори себе си и близките по подходящ начин.
Планирането на перфектното облекло за коледния ден може да се окаже сложно, защото ако всички празнуваме Бъдни вечер с най-близките си около домашното огнище със содена питка и постна храна в удобно облекло, то 25-ти декември може да изглежда по коренно различен начин: докато някои от нас се разхождат в коледна пижама, други обядват със семейството, трети се отправят на път или се приготвят за вечерни събития.
Каквато и да е позицията ви относно дрес-кода на 25 декември, ето няколко перфектни тоалета, в които да усетите духа на Коледа:

Коледна пижама

Ако има вероятност да останете в пижамата си до обяд на Коледа, то поне се уверете, че имате шикозна такава. Луксозен копринен сатен в кралско зелено определено отговаря на изискванията на Коледа. Подплатена лента за глава в същия нюанс на празничния цвят е подходящ финален щрих на тази специална визия.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 



Празничен семеен обяд
Ако семейството ви традиционно се събира на празничен обяд, то рокля в зелен или червен цвят, която е едновременно удобна за дневно пиршество и в същото време достатъчно официална е правилният избор.
Добавете чифт празнични обувки и елегантни бижута, за да запазите визията си модерна и лека.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 

Друга подходяща опция е кадифето - най-празничната материя. Ако инвестирате разумно вашето елегантно облекло ще ви служи през цялата зима. Убедих се в това миналата година, след като именно за Коледа си купих сако и панталон от кадифе. Оттогава кадифеният ми костюм се превърна в истински герой в зимния ми гардероба: нося го с леко поло през деня и соло с токчета на вечерните партита.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 

За много от нас Коледа е свързана с това да се обърнем към детето в себе си - а защо не отразим това и в гардероба си? 25-ти декември е най-доброто време да облечем любимия тартан и бяла риза - тази комбинация в стил Мери Джейн е идеална за коледен обяд.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 


В случай че блясъка в облеклото не е по вкуса ви особено на Коледа, то заложете на кашмир и уютни плетива. Добавете златни бижута и се наслаждавайте на деня и любовта на семейството.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 


Четете още: Запечатайте магията на Коледа във фамилна картичка


*И понеже Коледа наближава, а ние от woman.bg вярваме в магията на този празник, тази година ще раздаваме подаръци. Много подаръци! Регистрирайте се Т У К и вижте какви изненади сме ви приготвили заедно с Лора и Стоян.