Автор
Пепа Попова - Пепита

Как да носим дантела в есенно-зимния сезон?

Грешка е да се счита, че дантелата е изключително лятна материя. Без значение къде живеете - на север, където зимата вече чука на вратата или на юг, където може да е много мокро, влажно и неприятно, бихте могли да използвате нежни тъкани в малки дози, за да озарите и оживите деня си и повдигнете настроението си. Време е да нарушим всички стари правила и да се научим как да носим дантела през зимата. Бъдете сигурни, че тя ще даде на гардероба ви глътка свеж въздух и много романтика и сексуалност. През сезон есен-зима 2019/2020 този съблазнителен материал отново стана актуален. Дизайнерите показаха нови начини за носене на дантела в периода на дъждовете и настинките.

Можете още сега да се снабдите с рокля от приказна дантела. Новите колекции на големите брандове изобилстват от опции за всички поводи. Dolce & Gabbana залагат на смела и много провокативна визия.

View post on Instagram
 

Дантелата е универсален материал, който ще се хареса на всяка влюбена в модата дама. Феновете на буржоазния стил ще оценят романтичната полупрозрачна блуза на Zimmermann, която се оказва перфектният партньор към широките панталони или асиметрична пола, изработени от кадифе или кожа. Момичетата, които не се страхуват да демонстрират своята сексуалност, могат да изберат дантеления корсет Saint Laurent или изискана рокля на Alberta Ferretti.

View post on Instagram
 

Дантелата може да стои и не толкова деликатно и романтично, в случай че комбинирате тази материя с контрастни плътни текстури, груби елементи и градски детайли. Точно така постъпи Миуча Прада в новата си есенно-зимна колекция – тя добави памучна риза и груби ботуши с масивна подметка към тънка дантелена рокля.

View post on Instagram
 

А ето още няколко идеи за това как можете да внедрите успешно дантелата в зимния гардероб:

Какво ще кажете за смесване на текстури? Опитайте бял пуловер с бяла дантелена пола или рокля с ажурен кант отдолу.

View post on Instagram
 

Носете нежна светла дантелена рокля под груба и едро-плетена жилетка. Контрастите са винаги интересни...

View post on Instagram
 

Комбинирайте женствен дантелен топ с груби гръндж обувки с чорапи. Неочакваните комбинации са винаги много очарователни.

View post on Instagram
 

Кожено сако и дантелена пола или рокля отдолу - тези текстури си партнират чудесно заедно!!

View post on Instagram
 

Бял дантелен топ и костюм в каре: би било наистина забавно да използвате любимите си и нежни копринени потници, така че дантелата им да изскача деликатно отдолу...

View post on Instagram
 

Цветно, по-цветно, най-цветно - дебели ярки пуловери с нежна дантела отдолу... Това е абсолютен тренд тази зима!

View post on Instagram
 

Забавлявайте се, като изпробвате някои нови начини да удължите живота на гардероба си и пишете дали идеята да носите дантела през зимата ви харесва или ви кара да излезете от зоната си на комфорт.