Автор
Пепа Попова - Пепита

Как да обновим офис-гардероба си през 2020-а?

Някога офис дрехите се смятаха за скучни, но тези времена със сигурност вече са в миналото. През 2020-а известните модни марки предлагат ярки и интересни визии за работното място. Това е и добро, и лошо. Добро, защото това означава, че никога не сте имали повече възможности да разгърнете личния си стил в офиса. Лошо, защото това също означава, че никога не сте имали повече възможности да се изложите.

И за да не се случи точно това, в името на вашата работа и на вашето самоуважение има основни правила, които си остават валидни и днес и е добре да ги спазвате, ако искате да оставите след себе си правилно впечатление.
Ако искате да ви приемат насериозно, помнете, че трябва да избягвате твърде ярките и предизвикателни дрехи, твърде изрязаните блузи или рокли и поли с мини дължина. Неоновите цветове, дръзките щампи и контрастните модели са подходящи за почивните дни и празниците, но не и за офиса. Бизнес стилът casual позволява да има някои ярки акценти, но не и такива, които да се набиват на очи. Цветен шал, ярък колан или обувки ще помогнат да освежите строгия офис-стил и ще покажат на околните само това, че имате отношение към детайла.
Помнете, че ключът към правилния външен вид на работното място е балансът. Въпросът е как да го постигнем в тази толкова цветна бизнес среда в 21 век? Начинът на обличане в офиса може наистина да варира в зависимост от това в коя част на света живеете, от индустрията и компанията, за която работите, от вашата професия, ниво на кариера и дори от сезона.
Има компании, при които е допустима една по-лежерна норма и други, които очакват от вас нищо по-малко от костюм и лъскави обувки.
В случай, че влизате в първата група, днес ви предлагаме няколко тренда, актуални през тази година, чрез които да разнообразите дните си в офиса:

Бермуди вместо панталони

Ако правилата за офиса не са много строги, тогава панталоните “бермуда” ще ви помогнат да оживите бизнес гардероба си. В колекциите пролет-лято 2020 марките показаха голям брой от тях, а стилните и смели момичета успяха да оценят този модел заради комбинацията от елегантност и удобство. Особено добре се съчетават бермудите със сака в подобен цвят и строги блузи. И тук има основно правило, на което трябва да обърнете внимание - бермудите, подходящи за офис следва да имат кройката на класически панталон и да покриват коленете ви.

View post on Instagram
 



Остра яка

Седемдесетте се завърнаха този сезон не само в основните елементи от гардероба като велура и панталоните с по-широки крачоли, но и в детайлите. Например, ризите с остра яка могат да се окажат пикантен акцент във вашата бизнес-визия.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 

Копринена пола

Копринената пола е добър спътник не само за вечерните ви изяви. Заедно със стилна жилетка или класическо сако е абсолютно подходяща и в офиса. Гладката ѝ и лееща се текстура работи като хамелеон и лесно се адаптира към обстановката.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 

С вкус на карамел

Сиво, черно, синьо - тези цветове първо изскачат в съзнанието ни при споменаването на офис стила. Можем да разнообразим този цветови сет тази година с добавянето на облекла в кафявата гама. Със завръщането на буржоазния стил видяхме и дрехи с вкус на карамел по световните подиуми. Ако и вие смятате, че класическото кафяво изглежда твърде тъмно, то тогава дайте шанс на нюанса на изгорял карамел - топъл, уютен и обгръщащ. Подходящ в и извън офиса.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 

Трикотаж

Не отписвайте трикотажа в офиса. Той може да се превърне в надеждна база за всеки ден. Може да се носи както с вълнени костюми, така и с кожени артикули.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 

Широко рамо

Блейзър с широки рамене е нещо, което едновременно отговаря на модните тенденции и изискванията на офиса. Лесно е да комбинирате абсолютно целия си гардероб с него.

View post on Instagram
 

Без ръкави

Подобни сака без ръкави ще се харесат на феновете на наслояването. С топ без ръкави можете лесно да дадете на образа си характер или да балансирате пропорциите. Най-модерни са кожените жилетки, които изглеждат чудесно с панталони “чино” и ризи с по-мъжка кройка.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 


Игра на текстури


Гардероб в един цвят е функционално решение, което ви позволява да избягвате да купувате ненужни неща, но дори и най-големите минималисти могат да се отегчат в един момент. Стилистите за такива случаи имат решение - дрехи в една и съща цветова гама, но с различни текстури. Подобна визия, събрана на базата на игра с полутоновете, интуитивно изглежда много елегантно и привлича вниманието.

View post on Instagram