Автор
Пепа Попова - Пепита

Как да украсите косата си през пролетта

Ако има един-единствен, лесен и бърз начин да разнообразим прическата си моментално, то той се състои в това да добавим аксесоар. Звучи съвсем просто, а с предложенията на големите модни къщи за сезон пролет-лято 2019 и интересно. Време е да съберем идеи от колекциите им, в които на преден план изпъкнаха диадеми, ленти за глава и фиби за коса. Всички те заложиха на елегантните модели, щедро покрити с кристали, големите текстурирани или текстилни ленти за глава, копринените шалове в нюанси на зрели плодове, както и всякакви фиби - от невидими до големи. Предлагам ви да разгледаме най-модерните аксесоари за коса и да се подготвим за сезон “без шапки” навреме.

Диадеми
Благодарение на Миуча Прада, лентите се превърнаха в основен аксесоар за предстоящия сезон. Дизайнерката представи обемни сатенени модели във всички нюанси на дъгата, както и пластмасови обръчи, богато украсени с лъскави камъни, които лесно могат да заменят всички останали декорации във вечерния ви сет. Освен нея, новата тенденция беше подкрепена от RED Valentino, който направи още по-дълбок реверанс по отношение на елегантността, залагайки на нежните тиари. Щедро по италиански Dolce & Gabbana и Gucci пък поставиха всякакъв род кристали върху аксесоара.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 

Ленти
Лентите за глaва вече отдавна са престанали да бъдат единствено атрибут на спортната екипировка. В новия сезон дизайнерите колективно признават своята любов към копринени, кадифени и сатенени ленти за глава, украсени със сложни ориенталски орнаменти и всякакви цветни мотиви. Нашите любими са Cult Gaia, Gucci и Etro.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram
 

Шноли
През пролетта няма ограничения и табута по отношение на шнолите: и малките, и големите модели са актуални. Така, фибите, които бяха на върха на популярността си през 90-те години, в новия сезон триумфално се завръщат, за да украсят на най-модерните глави. С тяхна помощ лесно, бързо и най-вече ефектно можете да съберете косата си в ниска опашка или да декорирате плитките си. За феновете на минимализма дизайнерите представиха невидими фиби, с които да стилизирате косата си за няколко минути.

View post on Instagram
 
View post on Instagram