Автор
Пепа Попова - Пепита

Какво да облечем между сезоните? Пет модерни визии на прага на есента

Kогато лятото постепенно започне да се превръща в есен, въпросът с какво да се облечем става още по-труден. Времето за плетените пуловери все още не е дошло, а в леките летни рокли вечер все по-рядко ще се чувстваме уютно.
Как да изглеждаме класно в този транзитен период? На този въпрос отговор могат да ни дадат някои от най-известните и модерни инстаграм-момичета. Линда Тол, Ерика Болдрин, Ирина Линович и други модници в такова време предпочитат да носят кожени бермуди, миди или макси рокли на цветя, ризи в различни вариации и плисирани поли. Този период е идеалното време да облечете и новия си костюм с панталон, най-малкото защото в преходните дни стилното сако няма да бъде скрито под топло палто.'

View post on Instagram
 


Време е да разгледаме най-модерните визии, които да носим между сезоните:

Миди или макси рокля на цветя

Флоралният принт през новия сезон есен-зима 2019/2020 г. по популярност на модния подиум споделя първото място с карето. И така, леките копринени поли и топове, украсени с флорални шарки, на прага на есента можем да заменим с миди или макси рокля на цветя. Акцентът е върху реалистични и абстрактни цветя, тропически и етнически орнаменти, пачуърк и пъпки от полски растения. На мен по вкуса за това време са ми романтичните диви цветя, откъснати сякаш от селска градина, които можем да носим както с по-груби обувки и боти, така и с обувки тип Mary Jane.

View post on Instagram
 

Костюм с панталон
Изминаха почти 100 години от реформата на Коко Шанел, благодарение на която всички момичета по света облякоха панталони. Всяка година бизнес костюмът от две части само засилва позициите си и продължава да привлича вниманието както на дизайнери, така и на съвременните it-girls като Виктория Бекъм, Карли Клос, Елена Перминов, Амал Клуни и сестрите Олсен, които неведнъж са признавали любовта си към ансамбъла от панталони и сако. В колекциите за предстоящия есенно-зимен сезон можете да намерите много оригинални вариации по темата както за всеки ден, така и за вечерни прояви. Марки като Alexander McQueen, Chanel, Giambattista Valli, Ralph Lauren, Givenchy, Valentino, Balenciaga и много други представиха своята визия за следващия сезон. Дизайнерите съветват да не се ограничаваме само до класическите опции, а да разчитаме на ярки цветове, необичайни текстури и интересни детайли.
Не забравяйте, че монохромната класика ще бъде особено популярна - време е да се потопите от глава до пети в ярка цветовата палитра.

View post on Instagram
 

Риза с външни джобове

Утилитарност. Трябва да сте сигурни, че този термин ще се използва широко във връзка с модерните дрехи през идния сезон. Ако харесвате, когато модата и функционалността са в баланс, тогава тази тенденция е за вас. Част от тренда са и ризите с големи външни джобове, които са доста подходящи за променливото време между сезоните. Риза с дълги или къси ръкави се съчетава отлично с широки панталони или пола с класическа кройка. Смело експериментирайте, но не забравяйте, че ризите с външни джобове добавят обем.


View post on Instagram
 

Плисирана пола
Плисираната пола е била известна още в Древен Египет и се е смятала за признак на богатство. Процесът на създаване на малки гънки е бил доста скъп и само заможните хора са можели да си позволят да украсят по подобен начин туниката си. Днес плисираните дрехи са достъпни за всеки, защото сега плисето се прави не на ръка, а по машинен метод и като правило се използват синтетични тъкани, които запазват формата си след пране.
Плисираните макси модели са на мода за пореден сезон. Но ако в миналите години те бяха сдържани и монохромни, в края на лятото и на прага на есента най-подходящият вариант е пола с ярки цветни акценти или щампи.

View post on Instagram
 

Бермуди
Шоуто на Celine, чийто буржоазен дух повлия на целия есенно-зимен сезон, върна на модния небосклон и бермудите - нещо, което отдавна свързваме със стила на парижанките. Този вид подрязани панталони ще бъде отлично решение за нестабилното време извън основните сезони, както и начин да разнообразите вашия офис гардероб.
Как да носите “кюлоти”, които лесно се бъркат отдалеч с поли с A-силует, можете да видите в колекциите на модните марки. Еди Слиман ги съчетава с блузи в ретро стил и якета от туид, Симон Порт Жакмю залага на цветни кожени бермуди в комбинация с копринена блуза в подходящ за тях цвят, а в Hermes демонстрират трик как да направите краката си безкрайно дълги – подберете към тези интересни панталони ботуш-чорап в същия тон.

View post on Instagram
 

Принципът на изграждане на транзитен гардероб е прост: комбинирате дрехите от летния си гардероб с есенно-зимни такива, постепенно замествайки леките рокли и топове с любимите си якета и жилетки.