Автор
Пепа Попова - Пепита

Кои са най-готините лайфове на Великден и как да ги гледате

Празник е! Време за доброта, за усмивки, за вкусна храна, за уют, красота и за стойностни моменти и събития. И всичко това е възможно да го осъществим без да излизаме от къщите си. За уюта и красотата у дома вече се погрижих, като украсих почти всеки ъгъл на апартамента си.

А за доброто настроение този уикенд разчитам на любимите си хора вкъщи и на дузината събития, организирани от най-големите родни и чуждестранни артисти по света. Ето и селекцията ми за уикенда:

One World: Together At Home

Лейди Гага, Елтън Джон, Били Айлиш, Крис Мартин, Пол Маккартни, Стиви Уондър, Джон Леджънд, Алиша Кийс, Дженифър Лопез – това са малка част от музикантите, които ще се включат в мащабен благотворителен онлайн концерт днес, 18 април. Организатори на събитието са Световната здравна организация и Global Citizen, а целта му е да подкрепи здравните специалисти, борещи се с COVID-19. Концертът ще бъде излъчен на 18 април от 20:00 часа (EST) в ABC, NBC, CBS, както и в социалните мрежи Facebook, Instagram, Twitter и YouTube. Научете повече за платформите, където можете да гледате концерта тук.

View post on Instagram
 

Бетовен 250
18 април от 19:30 часа (BST) на уебсайта на Royal Albert Hall

Отменихме планирания концерт във връзка с 250-годишнината на Бетовен заради коронавируса, но не виждаме причините, поради които шоуто не може да продължи!“ - казват от кралската Albert Hall. “Предлагаме да отбележим годишнината на един от най-популярните композитори в историята на музиката у дома, без да нарушаваме карантината, но в компанията на най-добрите музиканти. Вечерта на 18 април пианистката Исата Канех-Мейсън и виолончелистът Елдбьорг Хеминг ще свирят музиката на Бетовен от домовете си, а диригентът Мориц Гнан ще се присъедини към тях. Единственото име, което липсва в оригиналната програма на концерта, е органистът Питър Холдър, който не може да вкара големия орган на Royal Albert Hall в дома си", казват организаторите.

View post on Instagram
 

Операта "Кавалерът на розата"

19 април от 19:30 часа (EDT) на сайта на Метрополитън опера

Вече втори месец Метрополитън опера излъчва най-добрите си представления онлайн на официалния уебсайт. На 19 април те ще представят комичната опера на Щраус "Кавалерът на розата"- лека, комедийна опера, която със сигурност ще развесели всички слушатели. В записа от 13 май 2017 г. в главната роля е лиричното сопрано Рене Флеминг, която днес се смята за най-добрата изпълнителка на партията на Маршалката.

View post on Instagram
 


"Манон"
Ще се появи на 19 април на сайта на Берлинската опера

Берлинската опера е подготвила чудесен онлайн репертоар по време на карантината до края на април. Всеки ден на сайта им се появяват записи на най-добрите изпълнения от репертоара. Всеки от тях е достъпън онлайн в рамките на 24 часа. На 19 април не пропускайте възможността да се насладите на лиричната и красива опера „Манон“ от Масенет, която се смята за най-важната музика на Belle Époque. Музикален ръководител на продукцията е легендарният диригент Даниел Баренбойм, в главните роли - Анна Нетребко и Роландо Виласън.

View post on Instagram
 


Традиционно #ЖивотВкъщи и #АзОставамВкъщи - инициативата на URBO и Joker Media Rental са ни приготвили за празничния уикенд поредица от събития:

BG Alternative, Indie & Pop Music Live Stream на 18.04.20 от 20.00 часа.
Група DEEP ZONE Project Ви канят на 18 Април (Събота), от 21:00 ч. на един по-специален Великденски Онлайн Концерт - "Българка". Настанете се удобно вкъщи и се пригответе за едно музикално пътешествие с групата от виртуалната сцена на URBO Live! Целият концерт ще може да бъде гледан безплатно тук, както и във Фейсбук страниците на @DEEP ZONE Project, @DJ Dian Solo, URBO, Joker Media Rental и в YouTube канала на URBO
Ще чуете есенция от авторските хитове на групата както и някои от вечните песни на България в нови съвременни версии.

View post on Instagram
 

Насладете се на изключителното представление "Мъжка Задушница". Спектакълът ще може да се гледа от цял свят абсолютно безплатно във Фейсбук страницата на URBO, Arena media и Драматичен театър „Сава Огнянов“ Русе. Не пропускайте тази среща с Ники Урумов в кожата на поп Минчо Кънчев! „Мъжка задушница“ е съвременна адаптация на 2200 страници спомени и размишления на „смахнатият поп“ Минчо Кънчев в книгата му „Видрица“. Емил Бонев, който е автор и режисьор на постановката успява да ги синтезира в 60 минутен спектакъл, разтрисащ първо от непринуден смях, докато в последните си 10 минути елегантно се преобръща и ни сграбчва за гърлата, за да се стигне до въпроса „За тази България ли се бихме? Докога????“.

View post on Instagram
 

В тези тягостни дни не трябва да забравяме за какво живеем и за какво се борим. Всичко ще бъде наред! Само си #стойтевкъщи! Наслаждавайте се и бъдете здрави!
Светли празници!