Автор
Пепа Попова - Пепита

Кои са най-готините лайфове този уикенд и как да ги гледате

Вярвам, че красотата ще спаси света – красотата в душите и сърцата ни, красотата, която творим с ръцете и умовете си. Вярвам, че и в тези извънредни дни на изолация трябва да се опитваме да създаваме красота около себе си и да си подаряваме позитивни емоции.

Времето у дома също трябва да бъде красиво, особено през почивните дни, така че границата между дните, които плавно се сливат един в друг в рамките на четири стени, да не се размие. Какво ще кажете да направите закуската си на балкона, аранжирайки масата си като по време на ваканция в любимия си хотел или да организирате романтична вечеря на свещи в събота вечер, макар и в собствената си кухня, да направите голямо вечерно DJ парти с децата си или пък да се насладите със стил на някой от специалните онлайн концерти и изложби, които артистите по света организират за нас.

Този уикенд изобилства от стойностни събития:
Големият британски композитор сър Андрю Лойд Уебър, който стои зад някои от най-популярните мюзикъли на всички времена (“Котки”, “Фантомът от операта”, “Исус Христос Суперзвезда”) подари на почитателите си възможност да гледат мюзикълите му съвсем безплатно в интернет. Всеки петък в канала му в сайта за видеосподеляне YouTube ще бъде качван по един мюзикъл, който ще бъде активен в продължение на 48 часа, след което ще бъде свален. Тази събота и неделя можете да гледате култовия мюзикъл “Исус Христос Суперзведа”.

Андреа Бочели ще изнесе концерт в историческата катедрала Дуомо в Милано в неделя, когато католиците празнуват Великден, за да повдигне духа на хората за празника с "послание за любов, изцеление и надежда". Концертът на италианската оперна легенда "Бочели: Музика за надежда" (Bocelli: Music for Hope) е предвидено да започне в 19:00 ч. местно време в Италия. Изпълнението на живо ще може да бъде гледано в YouTube канала на Бочели.

Лондонският симфоничен оркестър ще ни зарадва в неделя със Сергей Рахманинов и неговия Концерт за пиано и оркестър №2, а Берлинската опера с Антон Брукнер.

Берлинската опера

Прочети повече на: https://woman.bg/pepiteniyat-belezhnik/moite-suveti-koi-sa-naj-gotinite-lajfove-tozi-uikend-i-kak-da-gi-gledate.66559.html

Легендарната българска група Сигнал ще изпълни душите и ушите ни с live stream концерт тази вечер в URBO . Днес, точно в 21:00 ч. рок-музикантите ще забиват на сцена пред празна зала, за да изпълнят телевизорите и лаптопите ни, специално за инициативата #СПАСИКУЛТУРАТА, която има за цел да подпомогне българските независими артисти в тези трудни времена.

Bedroom Premium Club също е част от глобалната кампания за дигитална солидарност. Тази събота (11.04), посредством универсалния език на посланията- музиката на официалната фейсбук страница (Bedroom Premium), ще можем да се насладим на DJ сет на живо между 22.00 и 23.30 часа. В него ще вземе участие един от резидентите на клуба- Dimo BG.

Орлин Павлов ще подари специален концерт „Още малко“, заедно с едни от най-добрите музиканти в България тази неделя, 12 април, за да направи големия християнски празник „Цветница“ незабравим! Сцената на #ЖивотВкъщи Орлин ще сподели с изключителните Милен Кукошаров (пиано), Мирослав Иванов (китара), Богомил Енчев (ударни), Мартин Ташев (тромпет), Владислав Мичев (тромбон) и Евден Димитров (бас). Достъпът до концерта е абсолютно безплатен, а всеки може да подкрепи българската музика, като закупи виртуален билет чрез платформата URBO.

Концертът ще се излъчи във фейсбук страниците на Орлин Павлов, URBO, Joker Media Rental и в YouTube канала на #ЖивотВкъщи.

За подобни специални забавления си струва да изберете и специално облекло. Не е необходимо да стоите с пижамата или домашните дрехи по цял ден и всеки ден.

Можете да облечете нещо със спокоен силует или елегантни, меки трикотажни дрехи - те изглеждат не по-лошо от коприна... А защо не и рокля на цветя – все пак сме на прага на Цветница.

View post on Instagram
 


В тези тягостни дни не трябва да забравяме за какво живеем и за какво се борим. Всичко ще бъде наред! Само си #стойтевкъщи! Наслаждавайте се и бъдете здрави!