Автор
Пепа Попова - Пепита

Любимият ни Светослав Колчагов и неговата нова модна провокация

В седмицата, в която актрисата Мария Бакалова получи номинация за Оскар, ни се иска да говорим още и още за постиженията на талантливите български момичета и момчета по света. И ако за талантливата Мария светът разбра сега, за таланта на дизайнера Светослав Колчагов любителите на модата знаят отдавна. Именно той е дизйнерът, който стои зад легендарната булчинска рокля на героинята на Сара Джесика Паркър от „Сексът и градът“. Светослав Колчагов е бил част от екипа на Александър Маккуин, след това е работил с Вивиан Уестууд, бил е част от екипа на Burberry и Tom Ford. От няколко години работи над своята марка в Лондон. Негови шедьоври носят Кайли Миноуг, Бионсе, Кейти Пери, Дженифър Анистън.

Преди няколко дни половинката от модния тандем Kolchagov Barba ни зарадва в нета с новината за нов и наистина много свеж проект.
В година, в която всяко едно статукво бе оспорено и компрометирано, в година, в която домовете ни станаха наши офиси, а свободата ни се превърна в далечен спомен, zoom разговорите от дивана станаха новото социално излизане, а самото излизане – се превърна в дръзка мисъл, KolchagovBarba представи KB.

KB от KolchagovBarba се отличава с изчистени линии и драперии, класически силуети, комплиментирани с големи рамене и рокли, с осезаемо присъствие на катарами - елегантността се превръща в сила в тази колекция на Светослав Колчагов. Елементи на уличното облекло добавят така необходимата връзка между дързостта и шика, създавайки закачлива и ярка колекция, без да се компрометира елегантността и изтънчеността.

Цветовата палитра на KB от KolchagovBarba е черно-бяла с щипка неоново зелено – символ на вярата в обновлението и надеждата.
Обединявайки семплите линии на своето модно наследство с детайлите на уличното облекло, KB от KolchagovBarba е първата колекция от готови дрехи, в която се появяват колани и разнообразие отчанти.
Както винаги при KolchagovBarba, колекцията KB е изтънчена, но смела, създадена, за да даде възможност на жените да бъдат стилни и уникални във всяко свое житейско пътуване и всеки свой важен момент.

С KB от KolchagovBarba жените са готови да посрещнат бъдещето с увереност, сила и стил.