Автор
Пепа Попова - Пепита

Малката черна рокля - униформата на жените с вкус

Има нещо, което всяка жена трябва да притежава в гардероба си: малка черна рокля, или накратко LBD. Нейната популярност дължим на Коко Шанел, която през 1926 г. създава това, което Vogue нарича Т Model. Историята на LBD (little black dress) обаче отива далеч по-назад през годините – в началото на 20 век. Не Коко Шанел е измислила малката черна рокля, но именно тя успява да я превърне в легенда. Отнело ѝ около две десетилетия, но тя упорито повтаряла, че това е униформата на жените с вкус. Ако и вие се причислявате към тях, то задължително трябва да се сдобиете с поне една.

Тези рокли имат много различни форми, така че ако не сте сигурни коя е най-добрата за вас, не се безпокойте. Ето списък на перфектните малки черни рокли, които ще бъдат актуални не само тази пролет, а всяка една, която тепърва предстои, та и всяко едно лято, и есен, и зима...

Черна коктейлна рокля
Бъдете закачливи и модерни с черна коктейлна рокля. Тя е идеална за полуофициално събитие или вечерна среща. При тази рокля основното изискване е дължината - над или под коляното. Добавете малко драма, експериментирайки с различни тъкани - коприна и сатен са отличен избор за лятно събитие. Осмелете се да добавите малко блясък към облеклото си - коктейлното облекло изглежда зашеметяващо с щипка блясък!

Класическа черна рокля
Носете я, докато се скъса! Класическата LBD е абсолютно задължителна за гардероба на всяка жена - елегантна и вечна, не можете никога да сбъркате с подобна рокля! С яка в стил Бриджит Бардо или тип поло – можете да бъдете предизвикателна и стилна едновременно. Черната рокля с ръкави или без привлича вниманието на всички около вас. Придържайте се просто към солиден черен цвят, така че да можете спокойно и смело да се заиграете с аксесоари и обувки. За събития като сватби, корпоративни вечери или вечеря с приятели - коктейлната или така наречена “чаена” дължина са идеалният избор. Независимо дали предпочитате A-линия или следваща извивките на тялото, няма да сгрешите с тази класика.

Секси малка черна рокля
Спрете движението и обърнете главите на всички преминаващи със секси LBD. Сега малката секси черна рокля не трябва да бъде супер къса или разкриваща, за да бъде съблазнителна. Силуетите “прегърни ме” са идеални за вечер в града. Можете да изберете да носите плътно черно или да добавите малко подправка, като заложите на прозрачна тъкан върху солидна основа. Покажете всичките си оръжия, добавяйки към минито убийствено високи токчета и широка усмивка. Само се пазете от лоши очи, защото със сигурност ще бъдете наблюдавани през цялата вечер.

Рокли с ръкави
Ако искате наистина да бъдете забелязани, без да има нуждата да прибягвате до секси визия, то заложете на черна рокля с интересен ръкав. Независимо дали предпочитате тесни и дълги ръкави, или пищни викториански рамена, опциите са безкрайни, а резултатът е - стилна визия. За по-студените нощи изберете нещо по-дълго; а ако е по-топло или сте вътре, защо не се осмелите да оголите едното рамо или пък да заложите на нещо вдъхновено от 80-те години? Без значение как ще изберете да носите вашата малка черна рокля с ръкави, ще грабнете вниманието във всяка стая, в която влизате!

Дантелени рокли
Женствената и класическа дантелена малка черна рокля е перфектният избор за всяко специално събитие – от сватба до погребение (ако ми позволите сравнението). Разкошни и дръзки, тези деликатни рокли са неизменен другар. Независимо дали я носите като малък детайл или пък сте изцяло облечени в дантела от главата до петите, със сигурност ще направите визуално изявление, независимо къде отивате. Заложете на по-семплите детайли по отношение на аксесоарите: перлите изглеждат най-добре, когато се комбинират с деликатната тъкан. В случай че искате да избягате от конвенционалното – можете да добавите към дантелената рокля кожено мото яке и ще имате перфектното съчетание от класика и пънк.

Сладки рокли
Когато времето е прекалено горещо - за да се справите с жегата, се обърнете към сладката малка черна рокля. Интересните ръкави, флоралните мотиви и квадратните деколтета са забавни добавки към вашата LBD. Съобразете се с лятото и заложете на по-късите дължини, показвайки прекрасните си крака. Можете да замените високите обувки с гуменки или маратонки за по-casual визия. Без значение какво ще изберете - ще изглеждате възхитителни и стилни едновременно!

Малка черна рокля за парти
Увеличете силата на звука на макс и пуснете косата си, докато “разхождате” една от тези красиви рокли. Осмелете се да покажете малко плът, носейки миди-рокля, обгръщаща фигурата или действайте флиртаджийски в закачливо мини. Независимо дали се отправяте на купон, или дори на парти на лодка, със сигурност ще изглеждате адекватно. Добавете някаква текстура, елементи и аксесоари към вашето парти облекло и гарантирано ще се окажете в ролята на кралицата на партито.

Черна рокля за нежни момичета
Удължете краката и торса си с малка черна рокля. По-дребничките момичета е добре да заложат на рокля с дължина под коляното или средата на прасеца, тъй като по този начин ще създадат илюзията за по-дълги крака. Тази дължина е идеална за парти или вечерна среща. Ако все пак предпочитате да носите по-къси дължини, изберете нещо блоково – един-единствен цвят създава хармонична линия с тялото ви. Добавете чифт обувки на високи токчета и колан, за да подчертаете талията си и да създадете илюзията “дълги до небето крака”!

Облечете Bodycon (прилепнала по тялото рокля)
В случай че сте горда собственичка на добре поддържано и спортно тяло, то без притеснения покажете това удивително съкровище с помощта на bodycon-рокля. Подобно облекло е идеално за демонстрация на фигура а-ла пясъчен часовник. Черната стегната LBD изглежда най-добре, когато е в плътен цвят с помощта на някои аксесоари. Подобни рокли могат да се носят на почти всяко събитие и са смело и секси допълнение към вашия гардероб!

Малка черна рокля за сватба
Кой казва, че не трябва да носим черно на сватба? Определено можете да заложите на черна класика за сватбената церемония или партито след това. Придържайте се към дължината под коляното и изберете рокля с интересен елемент като оголени рамена или само един ръкав. Освежете визията си с няколко ярки аксесоара или чифт блестящи обувки. Спокойно, няма да превъзхождате булката (а и не трябва), но със сигурност ще привлечете вниманието в момента, в който влезете в церемониалната зала.

Рокля с V-образно деколте
Интересна и подходяща за всякакви климатични условия, роклята с V-образно деколте е силует, подходящ за жени с по-пищна фигура. Класическа и елегантна, тази рокля може да бъде с различна дължина и е подходяща за различни събития и сезони. За работни срещи заложете на силует “прегърни ме” и дължина до коляното. Ако ви предстои не толкова официално събиране или градинско парти, никога няма да сгрешите с фриволния мини вариант на снимката.

Независимо каква малка рокля в черен цвят ще изберете, сигурна съм, че ще остане ваш верен и незаменим приятел за дълго време.