Автор
Пепа Попова - Пепита

Маска и червило - мисията е възможна!

За един относително дълъг период от време през пролетта по време на карантината козметичната ми чантичка бе като малък музей, съхраняващ спомени от едни по-бляскави времена в миналото... музей, до който не се сещах дори да се доближа, камо ли да отворя...
В един прекрасен пролетен ден, обаче, осъзнах необходимостта да си създавам малки поводи на радост и реших, че няма да позволя на Covid да потисне порива ми за красота и блясък и отново се върнах към познатата рутина. Започнах отново да подреждам свежи цветя на трапезната маса у дома, а козметичната ми чантичка и най-вече червилото отново станаха мои неизменни спътници. В такъв, за съжаление, се превърна и маската.


Да, наясно съм, че носенето на маски е най-ефективният начин за забавяне разпространението на коронавируса и вероятно ще остане норма за много по-дълго време, отколкото сме предполагали. Наясно съм, че и много по-малко хора ще виждат алените ми уста зад задължителната на много места маска, но също знам, че именно червилото може незабавно да ме накара да се почувствам по-уверена. Би било жалко да загубя този ключов елемент на самочувствието си, точно когато имам нужда от повече стабилност в живота си.

Всъщност, искам, когато свалям маската си, да се чувствам добре “облечена” и да не се притеснявам от петна или размазан контур. В началото, за да запазя червилото, фиксирано под маската след полагането му, попивах излишния слой с добре познатия трик с целувката върху хартиена кърпичка, а след това добавях и малко пудра отгоре.

Съвсем случайно в края на лятото открих идеалното червило, което нямаше нужда от допълнителни трикове, за да стои фиксирано на устните ми. Благодарение на модерната веган формула, матов финиш и силен и директен пигмент, то отговори на всичките ми претенции за дълготрайност и надеждност.
Новият продукт на Golden Rose - Lip Ink e червило, което не оставя следи върху маски, чаши за кафе или вино, a още по-малко върху устните на любимия или бузките на децата ми.

Проблемът с матовите червила, които ползвах преди това бе усещането за сухота. Иновативната формула на Lip Ink осигурява дълготраен ултраматов финиш, но оставя устните меки като коприна, хидратирани и еластични.
Изключително много ми допаднаха кадифените неутралните цветове, които фино подчертават устните.

Не се отказах и от червеното, защото в причудливата реалност, в която се оказахаме през 2020 сякаш постоянно чувам думите на Коко Шанел в ухото си: „Ако сте тъжни, добавете още червено червило и атакувайте.“

(в материала има продуктово позициониране)