Автор
Пепа Попова - Пепита

Моите съвети: кои са най-готините лайфове този уикенд и как да ги гледате

По природа съм любопитна, дейна, социална. Обикновено нося по 3-4 дини под мишница, все се надпреварвам с времето, искам да видя повече от света, не се страхувам да се впускам в различни нови предизвикателства, да опитвам нови храни, да срещам различни хора, да се уча...
Радвам се, че и в дни на криза вроденото ми любопитсвто не ме оставя да потъна. Да, не се заблуждавам, че ситуацията изисква вниманието на всеки един от нас, но знам също, че тялото ни не може да понесе притеснения в продължение на дълъг период от време. И след като съм гледала едни и същи четири стени през цялата седмица и дните започнат да се сливат в един, знам, че е нужна глътка въздух! Няколко часа, в които да не мислим за кризата, няколко часа, в които да слушаме музика, да се наслаждаваме на изкуство, да се смеем с приятели. Та, нали уикендът продължава да бъде уикенд - и има начини да му се насладим, въпреки почти пълната блокада.
Активното запълване на уикенда с приятни занимания е сигурен начин за повдигане на духа. Хей, имаме нужда от малко тласък в момента!
Ето защо всеки уикенд по време на карантина ще се опитвам да съставям за вас онлайн плакат с най-добрите представления, концерти и изложби, които можете да посетите, без да напускате дома си.

Започвам с #ЖивотВкъщи и #АзОставамВкъщи - инициатива на URBO и Joker Media Rental. Целта на инициативата е да подкрепи заетостта на работещите в събитийната индустрия в този труден момент и да призове хората да останат по домовете си, но и да им даде възможност да се забавляват, като направи престоя по домовете малко по-лесен и интересен. Ето какво са ни приготвили за уикенда

НИКИГОВОРИ на живо! Stand UP Comedy Show #ЖивотВкъщи
Кога: Събота 04 Април от 19:00
Продължителност: 60 минути
Харизматичния актьор и комедиант Ники Станоев ще ни разведе из лабиринтите на рошавия му мозък, за да видим света от забаванта му страна. Ще ни показва топ селекцията на лудите видеа от нета.
Шоуто ще бъде излъчено на Facebook страниците на Ники Станоев, URBO, Joker Media Rental и STREAMER.BG.

У Дома с PIF - Live Stream Concert #ЖивотВкъщи
Кога: Събота, 04 Април от 20:30
Продължителност: 90 минути
Група PIF ви кани в събота, 4 Април, от 20:30ч на един по-специален и по-различен лайв концерт - "У Дома". Настанете се удобно вкъщи и се пригответе да се забавлявате с групата от виртуалната сцена на URBO Live!

Концертът ще бъде излъчен на Facebook страниците на P.I.F., URBO, Joker Media Rental и STREAMER.BG.




Stroeja Classics Live Stream 04.04.2020

Кога: Събота, 04 Април от 20:00
Ще имате възможността да се насладите на страхотно парти, което може да се случи само в Строежа - онлайн, без да застрашавате здравето си, като напускате домовете си. Ще се забавляваме заедно с най-големите класики, които сте чували и на които сте купонясвали безброй пъти. Музикалната селекция на Антон Христов и Мартин Михайлов можете да гледате на 04.04.2020 онлайн в профила на Stroeja в YouTube. Стартират точно в 20:00ч.



Онлайн концерт на SLNG /Сленг/
Кога: Неделя, 05 Април от 21:00
Продължителност: 60 минути
Сленг (SLNG) са една от знаковите български банди. След трагичната кончина на фронтмена Дими, бандата вече работи в обновен състав с певеца и актьор Влади Михайлов, а отскоро е факт и новият албум на бандата 'Бели петна'. Специално участие ще има и Дара Екимова.
След няколко успешни сингъла от албума, заглавното 'Бели петна' с участието на Bobo, се задържа няколко седмици на 1-во място в Класацията на Z-Rock.

Онлайн излъчването на всички тези концерти е безплатно! Ако имате желание да подкрепите българските артисти, музиканти и малки арт центрове, можете да закупите виртуален билет на символична цена!

"Дон Кихот" в Софийската опера

Днес (4 април) в 17:00 ч. на платформите на Facebook профила на Софийската опера и балет, официалния сайт: www.operasofia.bg или Youtube канала - www.youtube.com/user/operasofia , можете да проследите онлайн излъчването на балета "Дон Кихот" по музика на Лудвиг Минкус. Участват звездите на Болшой театър Екатерина Крисанова, в ролята на Китри и Иван Василиев – Базил, както и солистите на Балетната трупа на Софийската опера.

Волфганг Амадеус Моцарт в Берлинската опера

Берлинската опера е подготвила чудесен онлайн репертоар по време на карантината. Например през април те ще покажат операта „Играчът“ от Прокофиев, както и "Тристан и Изолда" и "Парсифал" от Вагнер, поставени от един от най-интересните съвременни режисьори Дмитрий Черняков. Утре можете да чуете »Così fan tutte« на Волфганг Амадеус Моцарт.

Концерт на Лондонския симфоничен оркестър

По време на карантината Лондонският симфоничен оркестър стартира чудесна онлайн програма Always Playing. Два пъти седмично, в четвъртък и неделя, сайтът излъчва пълнометражни двучасови концерти от репертоара на оркестъра; Можете също така да слушате интервюта и плейлисти, специално съставени от музиканти - „за да повдигнете духа си у дома“. В неделя - 5 април, отидете на сайта на Лондонския симфоничен оркестър точно в 21 ч.: вечерната програма включва Реквием на Верди.

По време на карантината Парижката опера Гарние отвори свободен достъп до нейните продукции. На официалния сайт този уикенд можете да се насладите на "Лебедово езеро" в 19.30 часа.

Посещението на любимите ви музеи, без да напускате дома си, също е напълно възможно: Google провежда виртуални обиколки на Лувъра и Природонаучния музей в Берлин, а Американският музей Метрополитън е дигитализирал десетки хиляди произведения от колекцията си.

В тези тягостни дни не трябва да забравяме за какво живеем и за какво се борим. Всичко ще бъде наред! Само си #стойтевкъщи! Наслаждавайте се и бъдете здрави!