Автор
Пепа Попова - Пепита

На финала на карантината: будоарната мода или защо да излезем навън с пижама

От коприна до сатен, от едноцветни до пъстри, пижамите като дневни дрехи бяха модната тенденция на 2016 г. Тогава видяхме всички модни блогъри, редактори и звезди да фантазират на тема пижамен стил.

Днес, приготвяйки се за края на карантината, можем отново да започнем да дефилираме в будоарно облекло.
Будоарната елегантност всъщност често е на мода. Ако през изминалия топъл сезон роклите-комбинезони с тънки презрамки бяха изключително популярни - дали с дантелени вложки, или минималистични - сега, особено след карантина и продължително самоизолиране, пижаменият сет е със сигурност по-добрата опция от тесните или ластични панталони.

Всъщност, този елемент от гардероба има много предимства: освен че не стяга, копринената летяща материя ни позволява да експериментираме с всякакви цветове и щампи, можем да носим пижамите с маратонки или сандали и обувки на високи токчета. Смелите дами могат дори да стигнат до олтара в красив пижамен сет с декорации от пера, например.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram
 

Ако се чудите как да стилизирате тенденцията, запомнете няколко базови правила:
Ключът е да се стремите към стилни и луксозни визии. За да не изглеждате сякаш току-що сте се изтъркулили от леглото, стойте далеч от памучните тъкани. Вместо това заложете на меки коприни и сатен.

Когато избирате топ, потърсете такъв с отличителните за пижамата детайли - говорим за странични ръбове, отворено деколте и свободни ръкави.
Играйте с пропорциите, за да добавите повече шик към вашия тоалет. Широка риза, вдъхновена от будоарния стил и скини дънки са перфектния тандем. За финал, добавете обувки на високи токчета, за да си гарантирате “полирана”, елегантна и шик визия.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 

Ако имате нужда от идеи как да добавите някои завършващи щрихи, то не забравяйте за бижутата и аксесоарите.
Компенсирайте меките тъкани със смели обеци, голям пръстен или дори мъжки часовник. Добавете към вашето пижамено вдъхновение смело червено червило и се забавлявайте.
За брънч с момичетата, към розовия си “пижамен” топ сложете любимите си сини дънки и обувки в телесен цвят. За да накарате всички в заседателна зала да се обърнат, изберете блейзър тип-кимоно, тесни прави панталони и червено червило.
За памента нощ в града заложете на копринена черна пижама-риза, тесни кожени панталони и убийствени токчета.

Ако все още не сте убедени колко забавен е будоарният стил, вижте как най-известните блогъри носят своите пижами в града.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram