Пепа Попова - Пепита

Не съм от късметлийките с идеални мерки, но пък съм от щастливките, които в последните години успяха да превърнат страстта си към модата и стила в идеалната професия/хоби. Обичам да пиша кратки истории за онзи красив свят, в който всички цветове са в хармония, в който силуетите са изчистени и семпли, материите ефирни, аксесоарите класни, а жените - елегантни като Коко или Одри. И тази колонка ще бъде такава - едновременно вдъхновена от и посветена на елегантните дами.

Най-елегантните обувки тази пролет

19 април 2023 | 00:08
13122
0
0

Добрите обувки, особено високите токчета, имат магически способности: дали заради това, че моментално мога да актуализирам тоалета си от миналата година, или просто защото на висок ток се чувствам по-гореща от ада, но сдобиването с чифт нови обувки винаги е имало свръхестествен ефект върху мен.
 
На първо място, настроението ми винаги сериозно се повишава всеки път, когато пробвам някой нов чифт, а допаминът ми е на горна граница винаги, когато прекарвам кредитната си карта на касата. И ако след покупката на някаква друга дреха или аксесоар моментално пада, заради чувството за вина, което изпълзява отнякъде, за обувки съвестта ми винаги мълчи.
На прага на топлия сезон отново е време да предизивкаме съвестта си, обръщайки поглед към най-елегантните обувки, с които да дизайнерите ни изкушават.
 
Тази пролет ви предлагаме да не чакате специален повод и да носите хубави обувки всеки ден.
 

 

Проста комбинация като чифт сини дънки и бяла риза моментално ще придобие нов облик, ако добавите чифт елегантни обувки вместо кецове. Вижте сатенените обувки на Saint Laurent с тънка каишка около глезена или сребърните обувки на Giambattista Valli с пандела или минималистичните обувки на Ferragamo.

 

 

От всички видове обувки няма нищо по-вечно от класическите модели с остър връх. Изберете не само черно и бежово - обърнете внимание и на бели, сребристи и червени обувки. Например в колекцията на Huishan Zhang ще намерите прозрачни обувки с млечен връх, Loewe има градиентни обувки, а Viktor & Rolf предлага модел в нежна мрежа с кристали, които са подходящи за всякакви специални моменти.

 

 
Тази пролет дизайнерите представиха много луксозни обувки, от които е невъзможно да откъснете очи. Например Eudon Choi показа елегантни обувки в ажурена дантела и нанизи от перли, Valentino Couture украси обувки с пера, а Chanel поръси своите емблематични обувки с черен нос със стотици блестящи кристали.

 

 

Коментари

Добави Коментар