Автор
Пепа Попова - Пепита

Най-модерните цветове и комбинации за пролетта - трябва да ги знаете!

Не знам за вас, но в момента, в който януари преполови аз вече започвам да мисля за пролетта и съзнателно или не посягам към много по-цветни и ярки облекла. Да, пролетта винаги носи оптимизъм и допълнителна доза щастие и дори само мисълта, че наближава ме зарежда с положителна емоция, щастие и желание за много цвят.

Замисляли ли сте се дали това, което носим, разкрива какво чувстваме? Или за какво мечтаем? Въпреки че понякога модата може да изглежда безсмислена, особено в периоди на криза, тя - “нежната диктаторка”, винаги е била и ще бъде средство за себеизразяване и себеутвърждаване. Цветовете, шарките, принтовете и текстурите, които избираме в гардероба си всяка сутрин и решаваме да облечем, рядко се избират на случаен принцип, независимо дали го осъзнаваме или не, те са като прозорец към настроенията, желанията, нуждите и стремежите ни в момента – както лични, така и колективни. Радвам се, че тази пролет изглежда ще мине под знака на оптимизма и надеждата, защото цветовите комбинации, които големите в модата предлагат за сезона са повече от якри и впечатляващи - миксът от зелено и лилаво, което според екипа на Pantone е основният нюанс на 2022 година, е истински хит. Заслужава да се обърне внимание и на още няколко цветови микса: популярната комбинация от елегантно бяло и елегантно сребро, истинското “сродяване” на синьото и бежовото, смелия микс от оранжево и светло зелено и елегантния дует от розово и черно.

Ето и 5-те най-хитови цветови комбинации за 2022г.


Зелено + лилаво

Тревисто зеленото беше най-популярният нюанс на облеклото сред знаменитостите и звездите на уличния стил през 2021 г. Носеха го любители на модата като Хейли Бийбър, Риана, Леони Хане и Пернил Тайзбек. През 2022 г. той все още оглавява списъка с най-желаните цветове, но през новия сезон дизайнерите съветват да го носите в комбинация с хита на годината Very Peri. От модна къща Valentino ни предложиха да носим делови панталон със лежерна блуза в цвят лавандула, а Tom Ford и Vesrace комбинираха топ и къси панталони (пола) с пайети в тези два модерни цвята.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram
 

Бяло + сребристо

Чистият и елегантен бял цвят през новия сезон създаде силно приятелство с елегантен сребрист оттенък. От всичко това можем да направим извода, че именно в тази цветова гама можем да отпразнуваме предстоящите лични и национални празници. Най-стилните визии са на David Koma (лъскав панталон и риза с пера), Dolce & Gabanna (дръзка минипола, съчетана с вталена бяла риза) и колекцията на Michael Kors (блестящ топ, елегантен панталон и сако с бляскави ревери)..

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 

Синьо + бежово


Неутралното бежово може да се носи не само с млечни, черни, сиви и кафяви нюанси. Най-интересно ще бъде да го допълните с неочакван цветен акцент и да играете с контраста, например, съчетайте ярко сини неща с бежово облекло. Miu Miu предлага тази пролет да носите минипола с ниска талия в нюд тонове в дует с ефектна синя риза, Lacoste комбинира спортни шорти с поло, а Gucci предлагат да победите голата „nude “ рокля със сини дантелени чорапи.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram
 


Оранжево + светло зелено

Може би едно от най-ярките решения на тази пролет e цветовата комбинация от оранжево и светло зелено. Именно това съчетаване на нюанси не само ще покаже познаване на модните тенденции, но и ще добави цвят към гардероба ви и ще ви развесели. Bottega Veneta заложи на рокля от трико в зелено и жълто за новия сезон, като добави емблематични аксесоари в нюанса на сицилиански портокали. Междувременно Versace съчета оранжево мини с полупрозрачен чорапогащник от лайм, докато Emilia Wickstead просто комбинира лаконичен топ и пола в два цвята, напомнящи за лятото.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram
 

Розово + черно


Класически, дързък, елегантен, базов и строг – малка част од думите, с които можем да охарактеризираме черното, в зависимост от това какви дрехи краси. През новия сезон пролет-лято 2022 този основен цвят се сприятели с романтичен, нежен и женствен розов оттенък, който вече предизвиква интерес. Christian Dior комбинира сатенен анцуг с плътни черни перфорирани ботуши, Couregges съчета розово момичешко палто с лачени ботуши над коляното, а David Koma създаде рокля в двата цвята.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram
 

Цветовете са незаменима форма на общуване - непосредствена и силна, така че не се страхувайте да я използвате тази пролет.