Автор
Пепа Попова - Пепита

Най-модерните цветови комбинации на пролетта

Изключително много харесвам деня, в който пристъпвам към “смяната на гардеробите” – времето, когато прибирам вече така омръзналите ми катове зимни дрехи и вадя въздушните, леки и много по-цветни и шармантни пролетно - летни визии. Не, не си мислете, че обичам да подреждам шкафчета – със сигурност не обичам да се ровя нито в това с подправките в кухнята, нито в другото – с препаратите в банята, но в гардеробната мога да прекарам цял един ден, при това с огромно удоволствие. Помните ли Пипи, която показваше на Томи и Аника как да бъдат "нещотърсачи", защото “светът е пълен с разни неща и наистина има нужда някой да ги потърси и намери”. И аз като Пипи точно в този ден на “смяна на гардеробите” винаги си намирам нещо добре забравено старо, което обикновено се превръща в любимата дреха за следващия сезон. Е, точно така "нещотърсачески" си намерих една любима синя риза на Max-Mara, която съм сигурна, че ще се превърне в основа на пролетно-летния ми гардероб, най-малкото по следната причина - подобен цвят се комбинира лесно с бяло, а тази цветова комбинация е една от супер актуалните за топлия сезон.


При актуализирането на пролетния гардероб винаги обръщам специално внимание цветовите комбинации, които са индикатор за добро чувство за стил. В новия сезон най-търсените решения са: класическата комбинация от синьо и бяло, сочната смес от розови и червени нюанси, както и приятелството на канарско-жълтия с черния цвят. Ето как можете да носите най-модерните цветове през пролетта и лятото:


Синьо + бяло
Лятно небе и въздушни облаци, лазурната вода и горещ пясък – прекрасен синьо - бял тандем. В новия сезон комбинацията от сини и бели тонове е особено актуална. Към белите дънки и топ лесно можете да наметнете синьо сако с мъжка кройка и със сигурност ще изглеждате свежо, стилно и модерно.


Розово + червено
Комбинацията от розов и червен цвят определено оглавява класациите на новия сезон. Любителките на модата съчетават всички нюанси на розовото: от прахообразни оттенъци до фуксия в дует със зрелищната червена палитра. Така червеното палто, сякаш извадено от мъжкия гардероб, намира лесно перфектния партньор в образа на сатенени остри обувки в ярък розов цвят, а костюмът с панталон в романтичен бледо розов оттенък бързо се сприятелява с контрастно червено поло.


Жълто + черно
Комбинацията от жълто и черно, така наречения "пчелен" цвят, изпълва улиците на основните модни столици. Тази пролет модерните жени предпочитат монохромни минималистични визии, съчетаващи два контрастни цвята. Така че е невъзможно да отместите погледа си от комбинацията от въздушна блуза в лимонен цвят и класически черни панталони или от ансамбъла от копринена канарска пола и вталено сако в черен цвят.

Цветовете са незаменима форма на общуване - непосредствена и силна, така че не се страхувайте да я използвате тази пролет.