Пепа Попова - Пепита

Не съм от късметлийките с идеални мерки, но пък съм от щастливките, които в последните години успяха да превърнат страстта си към модата и стила в идеалната професия/хоби. Обичам да пиша кратки истории за онзи красив свят, в който всички цветове са в хармония, в който силуетите са изчистени и семпли, материите ефирни, аксесоарите класни, а жените - елегантни като Коко или Одри. И тази колонка ще бъде такава - едновременно вдъхновена от и посветена на елегантните дами.

Нежни плетива за горещи красавици - новият Instagram тренд

12 януари 2021 | 07:04
33936
0
0

Бурните модни времена и продължителната карантина ни принудиха да се върнем към позабравени, но много красиви и уютни облекла като плетивата. Всъщност меките и ръчно плетени пуловери и жилетки са моя голяма любов. Те като с магична пръчка ме връщат в детството и в дома на мама, когато с нетърпение чаках тя да приключи с поредния пуловер, който плетеше за мен. Желанието ми да се появя на сутринта в училище с новото шарено плетиво понякога беше толкова голямо, че стоях до посреднощ, за да разплитам цветните кълбета, та да върви плетенето на мама по-бързо. За първи път от детството насам точно тази зима поисках отново да имам нещо, изплетено от любимите ръце на мама и това може би не е случайно, защото вълнените жилетки отново се върнаха на върха на тренда: покрити с искрящи камъни, микс от интересни плетки, с ресни и необичайни копчета. Накратко, в духа на 90-те, те заляха социалните мрежи и се превърнаха в основната не скучна алтернатива на плетените пуловери.

Ето как най-влиятелните лица в Instagram носят модерните жилетки:

Сред най-големите фенове на ярките и необичайни жилетки може да се счита за Емили Синдлев. В гардероба на модницата можете да намерите стилен модел от Gucci, украсен с черешов принт, който бързо се превърна в бестселър на марката, както и алена жилетка с елегантни копчета и буфан ръкави от Alessandra Rich. Стилистката от Дания предлага да ги комбинирате с не по-малко ефектни пастелни широки палацо панталони или панталони от метализирана кожа.

 

Късите жилетки в основни нюанси също остават актуални – подобни виждаме в гардеробите на Jeanette Madsen, Anouk Eve, Eileen Koenig и Laura Beatlelock.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Laura (@lauralabee)

Друга цветна тенденция, която може да озарява всеки външен вид, е небесносиньото. Brune Rizk успя да съчетае стилно двете тенденции в едно облекло, като допълни визията си с обемно тъмносиньо пухено яке

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by BRUNA (@brunabear)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Anouk Yve (@anoukyve)

Коментари

Добави Коментар