Автор
Пепа Попова - Пепита

Отнесена от Twinset в София: има модни дефилета, които те оставят без дъх

Обичам да пиша кратки истории за мода, мога с часове да чета за любимите си дизайнери или да прелиствам он-лайн страници с красивите им творения. Обожавам този пъстър и ярък свят, който Нейно Величество „нежната диктаторка“ създава. Паметна остава за мен всяка стойностна модна среща. Такава ще остане и премиерата на колекция пролет-лято 2020 на Twinset в столицата, която се състоя преди броени дни в Sofia Event Center. Причините за това са няколко. На първо място фактът, че София се отбеляза на актуалната модна карта. Часове, след като световен бранд като Twinset представи колекцията си в Милано в рамките на Седмицата на модата там, и ние – момичетата от България, жадни за красота, имахме възможността да се насладим на шоуто им и визията им за следващия топъл сезон. Нещо повече, колекцията бе представена лично от г-н Алесандро Вариско, главен изпълнителен директор на Twinset. Прекрасно е, когато професионалист от висока категория, заемал преди това поста управляващ директор на Moschino и работил за Versace и Valentinо, оцени високо усилията и качествата на българите.

Изключително съм впечатлен от високия професионализъм на нашите партньори и цялостната организация на събитието.Тази вечер видях много красиви българки, облечени със стил и според последните модни тенденции и съм щастлив да бъда сред тези прекрасни лица”.

Италианците имат любовна афера с Twinset от повече от 30 години, когато е създадена марката. От няколко дни и аз съм влюбена в тази космополитна мода с подчертан италиански акцент, който игриво смесва романтични и бохемски елементи. В представената женствена и едновременно с това дръзка колекция на марката видяхме приказни рокли от нежна коприна в съчетание с деликатна дантела, сетове в любими и смели цветови комбинации като червено с розово и синьо със зелено, интерпретации на тема “огнено червена рокля”. Насладихме се на визии в очертаващия се за следващия летен сезон viral тренд „зелена тропическа гора“, който властваше в колекции пролет-лято 2020 на Versace (едва ли бързо ще забравим шеметната разходка на Дженифър Лопес в рокля на зелени тропически листа по подиума) и Dolce&Gabbanа, представени буквално миналата седмица в Милано.

След тава цветно и интересно ревю мога само да заявя, че духът на италианската столица на модата вече се усеща осезателно в София.