Автор
Пепа Попова - Пепита

Париж – безсрамно романтичен завинаги

Какво прави Париж толкова романтичен? Мисълта да си откраднеш целувка под Айфеловата кула през нощта? Да се насладиш на пикник сред зеленината и цветята на Люксембургските градини? Да споделиш най-вкусния éclair с вашия petit chou в някоя очарователна малка сладкарница? Да се държите за ръце в корабчето, докато се наслаждавате на залеза по Сена?

Определено има някакво вълшебно je ne sais quoi (не знам какво) около „градът на светлината“, което го нарежда начело на всички романтични дестинации.
Но трябва да си призная, че много години преди да имам възможността да се насладя на невероятната атмосфера на френската столица и да направя всичко описано по-горе с моето любимо момче, та дори и “да заключим” любовта си с малко катинарче на моста на изкуствата (Pont des Arts), аз бях убедена, че Париж е градът на любовта и всичко това благодарение на една стара песен. Всъщност това е най-еротичната песен на всички времена! Става въпрос за чувстения дует на Серж Генсбур и Джейн Бъркин “Je t’aime… Мoi non plus” (Обичам те… Нито пък аз).

От тогава до сега за мен Париж продължава да бъде точно толкова безсрамно романтичен, колкото е тази песен.
От тогава до сега продължава да бъде сцена на най-красивите любовни истории, включително и на лента с Одри Хепбърн, Кари Брадшоу, Рейчъл Макадамс и Марион Котияр в главните роли (“Заедно в Париж”, “Сексът и градът” и „Полунощ в Париж”)

View post on Instagram
 

С началото на годината и на прага на най-роматичния празник се появи поредната любовна история от Париж, а в ролята на изкусен разкавач влезе екипът на Rochas. По парижки класно емблематичната парфюмерийна къща ни въвлече в едно романтично и интимно приключение с новия френски любовник - модела Жулиен Ремонд и красавицата Ноеми Шмид.
В тази запомняща се среща между L’Homme Rochas и Mademoiselle Rochas има и разходка край река Сена, и позиране в музеи и дворци, и нощна обиколка, а накрая посрещане на изгрева над приказните метални покриви над събуждащия се Париж.

View post on Instagram
 

В тази любовна история има и много неустоими аромати....

За него - свеж цитрусов връх с типичните нотки на лайм, червен портокал и ананас, уплътнени от кардамон и щипка ориенталски подправки за начало. С мъжествена сърцевина, облагородена от опияняващи нотки от листа на босилек и здравец и хвойна и с чувствена, мистериозна следа на топло, трептящо, наситено пачули, подплатено с деликатен, чувствен дъбов мъх и зърна тонка, за да остане върху кожата цяла нощ.

За нея - неустоимо je ne sais quoi, което омагьосва с плодово-флоралната си следа. Връхни нотки, разкриващи дръзкия съюз между вкусна карамелизирана ябълка и френско грозде, с листа от бръшлян, които освежават тези неустоими сладости. В сърцето - разкошен жасмин във вихрушка с незаменимата роза и очарователна свежа виолетка. Накрая, ароматът е обгърнат в сладострастни, пристрастяващи нотки на сандалово дърво, сив амбър и "сметанов" мускус.

Можете ли да устоите на подобна любовна история в Париж?

View post on Instagram
 

В материала има продуктово позициониране.