Автор
Пепа Попова - Пепита

Пепитеният “to-do-list” за 2019: Априлска мечта... с дата

Въпреки че съм имала късмета и щастието да присъствам на всеки един Life Ball от 2014-та година насам, включвам отново “празника на живота” сред мечтаните събития и веднага слагам дата и стъпки за изпълнение, за да го превърна в цел и план за действие.


26-ият Life Ball ще се проведе в събота, 8 юни 2019 г. традиционно пред Кметството във Виена.

„Обединени в многообразието“ - това е мотото на световноизвестния LIFE BALL тази година.

Цветният празник на живота е най-голямото благoтворително събитие за борба със СПИН в света и един от основните генератори на средства по проекти за подпомагане лечението на СПИН, осведомяването и информирането на обществеността за риска от тази болест.
Организатор и инициатор на събитието е Гари Кеслер. През 1992 г. Гари Кеслер и Торгом Петросян създават AIDS LIFE – благотворителната организация, която стои зад Life Ball. Още през май следващата година в кметството на Виена се провежда първият Life Ball. Оттогава (с изключение на кратка почивка – през 2016 г.), той се провежда ежегодно. С течение на времето “празникът на живота” се радва на все по-голям брой звездни гости и участници както от страната, така и от чужбина. Още от самото начало има една тема, която винаги е в центъра на това добре познато и популярно събитие, а именно борбата срещу СПИН и справянето със социално-политическите проблеми, свързани с инфекцията.
Година след година Гари Кеслер води многобройни международни звезди от различни среди, за да привлече вниманието към това важно послание и да мобилизира хората заедно в борбата със СПИН. Известни личности като Елтън Джон, Наоми Кембъл, Шарън Стоун, Бил Клинтън, Уопи Голдбърг, Чарлийз Терон и Шон Пен, са само малка част от гостите на Life Ball и всички те са дали своя принос за популяризирането на посланието на бала.

Модното шоу е също запазен отличителен знак за събитието. Дизайнери като Джон Галиано, Жан Пол Готие, Дийн и Дан Кейтън, Донатела Версаче и Вивиън Уестууд, демонстрират своите екстравагантни творения, използвайки комбинация от професионални модели, национални и международни звезди, както и известни личности от областта на политиката и спорта.



Life Ball 2019 обещава да бъде впечатляващ и ярък заради отново уникалното си мото и Стилна библия, която стои зад него.

Тазгодишният Life Ball се отправя на пътешествие над дъгата и се приземява сред цирковите артисти в един фантастичен свят от цветове.
Нещо повече, този път Life Ball изгражда тематичен мост към следващия EuroPride.

Точно както дъгата е слънчева светлина, която пробива дъжда, така и обществото се нуждае от многообразие. В момент, когато разделението в нашето общество се разпростира непрекъснато и групите се изправят една срещу друга, ние искаме да покажем как едно общество може да се събере отново, особено в своето многообразие. Отправната точка на нашето пътуване е скитащата циркова трупа, която ще разпъне палатката си пред кметството. Колоритно семейство, хора, които прекрачват границите на страха, на възможностите си, на предразсъдъците си. Но изумруденото кметство не е крайната точка: пътеката, жълтият път води далеч навътре към себе си и към целия свят. Заедно сме дъга. ", казва Кеслер по повод 26-ия Life Ball.


Гари Кеслер на сцената на Life Ball 2018 - с тема „Звукът на музиката“

Ще бъде интересно да видим колко цветни и екстравагантни ще бъдат звездите и гостите на червения килим пред кметството на Виена.

Можете да станете част от това събитие, като побързате да си купите билети, които от март са вече в продажба.
Style ticket е на стойност от 90 евро. В случай, че изберете този билет - задължително трябва да се съобразите с изискванията на Стилната Библия. Присъстващите на Life Ball винаги са били насърчавани да носят необичайни и интересни тоалети, тъй като фантазията и творчеството в стиловете и костюмите са част от концепцията и именно те допринасят за уникалността на събитието. Модната библия на Life Ball е вдъхновение за всички, решили да подкрепят каузата и да изглеждат адекватно според зададеното годишно мото и тема на бала, а тази година вдъхновението е дъгата. Главните герои на Стилната Библия 2019, изящно украсени с камъни Swarovski, излизат от черно-бял цирков свят, за да станат част от една колоритна вселена на разнообразието в края на дъгата. Техният лозунг е: „Обединени в многообразието. Нека заедно се разходим по жълтия тухлен път и сложим край на СПИН”. По пътя те набират все по-голям брой странни последователи. Всички те са „особени и различни“ по свое собствено желание, всеки от тях търси дом, сърце, ум или смелост.

View post on Instagram
 


Неслучайно червената обувка на Дороти от Магьосникът от Оз е корица на лимитираното издание на Style Bible 2019.

Другият вариант да минете по червения килим на Life Ball 2019 e като заложите на официално облекло и си купите билет от 180 евро.

Има и ВИП билети и международни пакети за всички, които искат да преживеят Life Ball 2019 в пълния му блясък и да се насладят на много специална гала вечер - LIFE+ Solidarity Gala (2500 евро на билет), Gallery Tickets (Билет за EUR990) или Festsaal Lounge Tickets (550 евро на билет).
По-голямата част от стойността на билетите отива в подкрепа на организации, борещи се със СПИН.

Моят личен съвет като “ветеран” с 4-годишен опит на Life Ball е да се оставите на емоцията и креативността си и станете част от приказните и цветни герои на Life Ball със Style Ticket в ръка.

Снимка от Life Ball 2014 с двама от гостите, стилизирани съгласно мотото на бала тогава Garden of lust (Градината на похотта).

Тазгодишната тема е наистина благодатна - цялата палитра на дъгата, така че можем заедно да развеем цветния флаг - символ на пробуждане, промяна и разнообразие на 8 юни 2019 пред Кметството на Виена.


Емоцията е гарантирана!

View post on Instagram