Автор
Пепа Попова - Пепита

Пепитеният “to-do-list” за 2019: Януарска мечта... с дата

Отново е това специално време на годината, в което правим равносметки и планове.

Равносметката ще оставя единствено за себе си тази година по простата причина, че в “Пепитеният бележник” изписаните страници са едва дузина. Но виж за мечтите и плановете е точното време и точното място – началото на годината на първата бяла страница в бележника или приложението в компютъра. Записването там е наглед дребно нещо, но със сигурност дава усещане за повече ред и контрол. А пък колкото и странно да звучи, когато усещаме, че държим нещата в ръцете си, усещаме и повече щастие.

И така, време е за първата доза щастие, време е за първия “to-do-list” в "Пепитеният бележник", в който няма да присъстват обичайнитe обещания, като “започвам диета в понеделник” (без да е уточнено кой точно понеделник) или от утре тръгвам на спорт. Тук смятам да записвам онези малки мечти и идеи, които ще пълнят душата ви елегантно и със стил.
И винаги, винаги ще поставям точна дата, защото "мечтата, записана с дата, става цел. Целта, разделена на стъпки, става план, а планът, подкрепен от действие, сбъдва и най-лудата мечта". Думите са на Грег Рийд лектор по личностно развитие, автор на книги и милионер. Тъй като още нямам написана книга, а още по-малко милион, не ми остава нищо друго освен да му се доверя.

Та време е за нов ред, нов абзац, ново начало и първа дата:

2 февруари 2019 – "Кристиан Диор - дизайнер на мечтите”, The Sainsbury Gallery, V&A, Лондон.

Изложбата, която миналата година се радваше на невероятен успех в Парижкия музей за декоративни изкуства, се премества в Лондон тази зима. Голямата експозиция, посветена на работата на френския моден майстор Кристиан Диор, ще бъде открита на 2 февруари в галерията The Sainsbury Gallery в музея Виктория и Албърт (известен с абревиатурата V&A)

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 

Ако сте пропуснали да видите изложбата във Франция като мен, определено има смисъл да помислите за пътувaне до Великобритания, защото там тя ще бъде още по-голяма и грандиозна.
В Лондон ще бъде възможно да видим как Диор е повлиял на модата на двадесети век и е променил женския силует. Експозицията ще разкаже подробно историята на марката от момента на пускането на първата колекция през 1947 г. до наши дни, но също така ще покаже колко близка е била връзката на модната къща с Великобритания, защото роклите на Christian Dior са носени (и продължават да се носят) от монарсите, аристократите и признатите красавици на Албиона. Именно на тези отношения е посветена новата част от изложбата, на която гостите в Париж не са имали възможност да се насладят.
В галерията Sainsbury ще бъдат представени над 500 експоната, измислени както от Диор, така и неговите шест последователи в качеството си на директори на Christian Dior – Ив Сен Лоран, Марк Боан, Джанфранко Фере, Джон Галиано, Раф Симънс и Мария Грация Кюри.Ще можем да видим рокли от различни години, аксесоари, ретро аромати, козметика, както и редки снимки, скици на Маестрото от личния архив и документален филм.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 

Не пропускайте да се насладите на всичко това, ако се окажете в Лондон от 2 февруари до 14 юли 2019 година. Билетите са вече в продажба.

Датите са поставени и ако идеята ви е допаднала можете сами, така както ви е удобно, да планирате следващите стъпки по осъществяване на тази не чак толкова луда мечта.
Аз лично започвам с първа точка от моя план: самолетните билетите – купиш ли тях, останалото все някак се нарежда.

Честита 2019-та! Пожелавам ви една продуктивна година, пълна както с хубави намерения, така и с прекрасни и запомнящи се постижения!