Автор
Пепа Попова - Пепита

Пепитеният “to-do-list” за 2019: Юлската мечта е градска тайна и носи кодовото име "Бяла вечеря"

Mr. & Mrs. White, (името, използвано от организаторите във всеки град) имат удоволствието да ви поканят да бъдете част от емоцията на една изключителна вечеря, която ще се случи във вашия град скоро и по залез."

Кой може да устои на подобна мистериозна покана?
Не и аз, защото вече знам, че лятото в града може да бъде емоция - емоцията да имаш тайна среща някъде из София, да минаваш през скрити улички и големи булеварди, празнично облечен и усмихнат, да носиш цветя и балони в ръка и удобни обувки за мнооого танци.

На 7 юли тази година до последно ще чакам да получа по електронен път локация и час за среща, ще приготвя кошницата си за пикник с красиви съдове и прибори за сервиране, храна, плодове и вино, ще се облека в бяло и ще се оставя точно на тази емоция, наречена White dinner, която за поредна година се организира и в София.


Ако все още не сте чували за този глобален феномен, който се провежда вече повече от 30 години на повече от 80 локации в 35 страни, горещо ви препоръчвам да го включите в графика си, защото миналата година го преживях и нямам търпение отново да се впусна в това приказно и магично приключение. В него има голяма доза мистерия и още повече френски стил и елегантност. И това никак не е случайно, защото всъщност идеята възниква в Париж през 1988 г. Преди 30 години Франсоа Паскеер, пенсиониран френски предприемач, се завръща след дълги години работа в Таити и решава да събере старите си приятели. Той кара всеки да доведе със себе си поне по още един човек, за да стане забавата по-голяма и щура. С 200 души в списъка с гости, Паскеер решава да превърне вечерята в пикник в Булонския лес, като моли приятелите си да се облекат в бяло, за да се намерят по-лесно. Традицията се запазва, а с времето все повече и повече странични наблюдатели проявяват интерес да се включат в пикника и да го организират в града си. Днес събитието се провежда в Ню Йорк, Монреал, Хамбург, Хонг Конг, Милано, Йоханесбург и много други, като миналата година почти 17 000 се събират в подножието на Дома на Инвалидите в Париж, за да отпразнуват заедно завръщането на дългите слънчеви летни дни.


В София през 2018-та посрещнахме залеза на слънцето пред красивата и реновирана сграда на Централната баня на фона на лек джаз и саксофон и лежерните поп изпълнения на Орлин Павлов.

Това, което вече знаем за третата "Бяла вечеря" в София, е че ще бъде на 07.07.2019 на ТАЙНО място и ще започне с ТАЙНА среща, за която ще разберем по мейл или sms часове преди началото. Знаем също, че ще пеем и танцуваме с Миро.

Това, което трябва да знаем, e че за всички 80 локации по света правилата са еднакви: да се явим на уговореното тайно място за среща в дъжд или слънце, с храна и напитки. Да сме готови за кратка разходка от мястото на срещата до мястото на събитието и да сме в бяло: облекло, аксесоари, покривки, маси, украса – всичко трябва да е в бяло! Изключения от правилото и дрескода не се допускат за никого от участниците. Да носим доброто си настроение и много креативност, защото красотата и атмосферата се създават от самите участници и да не забравим, като настъпи 12-ия час да почистим след себе си.

Накрая не ми остава нищо друго, освен да ви уверя, че емоцията е гарантирана!

Използвани снимки в колаж: White dinner и личен архив

Използвани снимки в материала: личен архив