В разгара на едновременно най-студения и най-топлия месец сме, най-пълния с хора и най-самотния. Декември е едновременно край и ново начало.

Новата година е пред нас и чака да създадем най-добрите си дни! Точно за това са създадени и бележниците – знаете ги, онези, в които можем да организираме по-лесно и забавно личния и професионалния си живот и които са сред неизменните подаръци в края на годината.

В тях, в началото на всяка Нова година, можем да започнем да подреждаме информацията за всяко важно събитие или среща по един красив, удобен и много практичен начин, да записваме идеите си, мечтите си, плановете за бъдещето... или спомените си, защото редом с фотоапарата наш верен помощник в съхраняването на скъпите спомени без съмнение е бележникът.

Такива малки “хартиени съкровищници” съществуват сигурно откакто хората са започнали да откриват нови земи и все още продължават да са много актуални. И има защо - какво по-истинско от това да излееш емоциите си на празен лист хартия с единственото средство за писане, което имаш под ръка, да го понамокриш или понацапаш, без да искаш, да нарисуваш нещо, което те впечатлява на момента, да изрежеш и залепиш интересна картинка или текст, на които си попаднал?! Ето това го прави толкова личен, обичан, вечен. И въпреки че вече всичко е дигитално и на един клик разстояние (аз лично имам календар със събития на телефона си, имам и бележки, които са ми в облака и в които влизам от всички възможни устройства, мога да прикачвам снимки, файлове и каквото се сетите, и да ги виждам заради същия този облак и от компютъра в офиса, от таблета или телефона си по всяко време на денонощието), продължавам да се заглеждам в хартиените варианти, да разлиствам страниците им, да докосвам красивите им корици.
Може би, именно заради любовта ми към бележниците и към модата се роди и този – пепитеният. И ако се чудите защо точно пепит, ами заради Маестро Кристиан Диор и неговата уникална колекция от 50-те, след която този принт се превърна в любим на дизайнерите по целия свят. (Диор дори използва тази интересна клетка за създаването на опаковката на своя емблематичен парфюм "Miss Dior");

заради гения McQueen, който през 2009 г. създаде хиперболизирана версия на емблематичната модна тенденция от 20-ти век;

заради вселената Chanel и уникалния Карл Лагерфелд, който не спира да създава интерпретации по темата;

заради това, че пепитът е колкото класически десен, толкова и винаги актуален избор (от принца на Уелс, който започва да го носи през 30-те години на миналия век, през Принцеса Даяна, до Кейт Мидълтън, Виктория Бекъм и още десетки любими модни икони),

а и заради начина, по който от няколко години ме наричат колегите ми – Пепита. С това име ще подписвам кратките си модни истории в Пепитения бележник, който с удоволствие бих желала да споделя и с вас. Като автор на всяка една публикация в този блог, ви обещавам (нали е декември: време за равносметки и обещания) винаги да споделям информация и мнения, които са изцяло мои и отразяват личните ми виждания.

И тъй като, така или иначе, сме на тема пепит нека ви покажа как можете да го носите този сезон:

Класическият пепит е в черно и бяло, но съществуват и разновидности по отношение на нюансите. Бялото може да премине в екрю, дори в бледобежово, а черното – във всички нюанси на дъгата.

Големината на елементите също варира. Можете да изберете както дребен пепит, така и аксесоари с хиперболизиран принт.

Визията ви може да се допълни и с аксесоари с пепит. Сред тях са ръкавици, чанти, шалове, украшения за коса, обувки.

Ако искате от облеклото ви да лъха красота, стил, елегантност и интелигентност – изберете пепит!