Автор
Пепа Попова - Пепита

Перфектният зимен гардероб – мисия възможна

Не знам за вас, но паднат ли и последните красиви и многоцветни есенни листа, рязко пада и желанието ми да обикалям из града. Топлите завивки на леглото и уютното меко одеяло на дивана се превръщат в най-желаното от мен място за прекарване на всяка една минута, особено рано сутрин. Не съм от мързеливите и поспаливи момичета, но дойде ли зимата, изпълзявам изпод завивките поне след пет последователни аларми на телефона. Именно с идеята да спестявам безценно време сутрин, за да имам малко повече такова в леглото, тази година реших да си създам зимен капсулен гардероб, с който се надявам да съкратя минутите за приготвяне до максимум 30 (включвайки косата и грима). За да постигна този “олимпийски стандарт”, поразчистих старите и излишни дрехи и на преден план изкарах девет ключови облекла.
Основни елементи, база, must-haves... Както и да ги наречете, тези задължителни парчета са непоклатима основа на моя високоефективен зимен гардероб тази година. Ето ги и тях:

Блейзер
Преходът на блейзера от корпоративна класика към основа на гардероба е неизбежен процес. Трябва да имате поне два, чакайте - не, три блейзера, ако искате вашият гардероб за зимата да бъде пълен. Потърсете подобен на Le Smoking на Сен Лоран в черен или друг базов цвят, един пепитен и поне един в анималистичен принт. Комбинирайте го със син деним за постигане на един наистина модерен микс.

View post on Instagram
 

Кашмирен пуловер
Инвестирайте в супер шик пуловер от кашмир сега и ще го носите постоянно години напред. Златният стандарт при плетивата - кашмирът е скъпо удоволствие, за което си струва да пестите (и да харчите!) през есента и зимните месеци. Известен с фината си текстура, изключително мекото усещане (забележете: без сърбеж!) и способността да поддържа перфектното топло, кашмиреният пуловер е задължителен. Облечете прекрасния си пуловер под блейзер тази зима или го носете самостоятелно, прибран небрежно в чифт дънки за по-лежерна визия.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 

Меко палто
Аз съм буквално пристрастена към удобните и меки палта. Твърдо вярвам, че качествен тренчкот и шикозно camel палто са най-важните покупки за зимата. Тази година разнообразието е голямо откъм цветове и форми.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 

Дънки в актуална форма и с висока талия
След толкова много сезони "скини" дънките официално загубиха премиум мястото в гардероба ни – панталони от деним с широки крачоли и висока талия са най-търсените дизайни в момента. Готините ретро дънки на брандове като Goldsign, Agolde и Rag & Bone ще ви донесат така желаното момичешко закачливо излъчване.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 

Плисирана миди-пола
Плисираните поли не губят своята актуалност тази зима и с правилния стайлинг показват своята универсалност. Така че, плисираната пола може да се комбинира с обемен плетен пуловер и ботуши до коляното, в буржоазен ансамбъл, включващ въздушна блуза с пандели и сако с мъжки силует в каре, а защо пък да не помислите и за забавна игра с контрастите - да добавите дръзко палто от овча кожа и груби ботуши с масивни подметки към романтична плисирана пола.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram
 

Костюм в каре или райе
Друга покупка, за която никога няма да съжалявате, е инвестирането в качествен костюм с характер. В офиса през деня или за парти вечер, намерете сет, изработен от чиста вълна, за да си гарантирате нежна топлина.

View post on Instagram
 

Чанта с дълга дръжка през рамо
От време на време се появява чанта, която може да се похвали както с непосредствената си привлекателност, която я прави “задължителна”, така и с простотата, която гарантира, че ще издържи теста на времето. Модна магия, но и спасител в студеното време (главно поради факта, че мога да държа ръцете си прибрани в джобовете си) – точно такива са за мен чантите на Chloé, Loewe, Gucci и The Row. Не мога да имам всички, но една от тях вече се превърна в любимото ми бижу за сезона.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram
 

Груби маратонки
Когато Balenciaga пусна своите култови маратонки Triple S през есента на 2017 г., само най-смелите посегнаха към тях. Към момента „грозната“ маратонка се превърна в задължителен елемент на гардероба на всяка влюбена в модата жена. Минималистичният дизайн отстъпи място в полза на груби спортни обувки, които по странен начин се превърнаха в добър другар и на елегантните рокли и любимите ни костюми.

View post on Instagram
 

Барета
Баретите се завърнаха миналата зима, но те са толкова прекрасни, цветни и интересни, че смятам, че ще останат също актуални и през предстоящата зима.

View post on Instagram