Автор
Пепа Попова - Пепита

Полите, в които да посрещнем пролетта

С настъпването на пролетта, първите неща, към които посягаме в гардероба са кожено яке, любими обувки и, разбира се, пола.

През сезон пролет-лято 2019-та ТЯ ще е отново пълновластна господарка. От романтични и женствени миди-варианти, през дръзки мини-поли до елегантни макси вариации – изборът е ваш.
А това са моделите, в които на мен ми се иска да посрещна пролетта.


Плисирана

Плисираната пола е основен играч в сезон пролет-лято 2019. Тя може да бъде от коприна, кожа, трикотажна, монохромна или, напротив, да се състои от части от напълно различни тъкани и цветове, груба текстура или украсена с деликатен принт. Аз обичам да ги комбинирам с пуловери – като привличане на противоположности, които създават такава енергия, на която трудно може да се устои. Дори модата не може да устои на тази различна любов между нежната пола от коприна или сатен и по-грубия пуловер. Тази любима моя стилна двойка присъства в гардероба ми вече поредна година и с удоволствие ще остане на челна позиция и тази пролет. В комбинация с кецове, боти или с елегантни обувки – това е един тандем извън времето и тенденциите.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 


Асиметрична
Основният конкурент на плисираните поли е асиметрията, която с големи крачки набира скорост и се приближава към титлата “задължителна пола за тази пролет”. Дизайнерите експериментират с нейната дължина и стил, а също така предлагат много варианти на тъкани и текстури. И тук можете смело да заложите на противоположностите – нежната и красива асиметрична пола в комбинация със сако с мъжка кройка или пуловер от вълнен кашмир, без който не може в слънчевите, но все още прохладни пролетни дни, са един доста стилен и добър тандем.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram
 

Каре

Карираните поли все още не са отегчили гостите на модните столици. В Париж, Милано, Лондон и Ню Йорк видяхме майсторски класове на тема карирани поли, украсени с голяма многоцветна клетка или осеяни с малко каре. Най-добре е подобни поли с характер да се комбинират с универсален топ във формата на поло, с романтична едноцветна блуза или с по-голяма тениска с ненатрапчив принт, за да не се претоварва визията.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 


Полупрозрачни поли

Смелите момичета, готови за нови модни експерименти, трябва да обърнат внимание на полупрозрачните миди поли, изработени от най-леките и безтегловни материали, като тюл или копринена органза. Тези моделите, съчетани с емблематичните сака BAR или любимото кожено яке ще изглеждат по особено впечатляващ начин.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram