Автор
Пепа Попова - Пепита

Сирил Жаан пред Woman.bg: Българската роза е неизменна част от историята на Guerlain

Ароматът е цветът на душата, впечатление и спомен, които се сливат в едно с личността ни и се превръщат в неразделна част от нас. Всеки мечтае да открие своя "перфектен аромат" - парфюмът, който показва безкрайните нюанси на душевността ни и запечатва усещането за нас в съзнанието на близките ни. Именно уханието ни прави уникални и единствени и е, може би, най-дълготрайната форма на спомен.

В Guerlain - най-старата къща за красота, съществуваща и днес, добре знаят това и умеят да създават спомени.

Парфюмеристите на Guerlain са оставили своя отпечатък върху историята на съвременните аромати с редица обонятелни творения, които разказват истински приказни истории, вдъхновени от романтични срещи, литературни класики и пътувания до далечни земи. Примерите за това са безкрайни: от Shalimar (приказката за император Шах Джахан, който безумно се влюбил в принцеса Мумтаз Махал и създал за нея омайната градина на Шалимар и двореца Тадж Махал, едно от седемте нови чудеса на света. Тази невероятна история предизвиква през 1925 година въображението на Жак Герлен, който създава Shalimar, първият ориенталски аромат в историята), през Habit Rouge (първият ориенталски аромат за мъже в парфюмерията, създаден от Жан-Пол Герлен през 1965 г в. в чест на конното изкуство и ездачитe – един невероятен микс от аромат на земя, топла кожа и гора) до сравнително новия и напълно неустоим La Petite Robe Noire. Безпрецедентен набор от аромати, създадени от парфюмеристите на Guerlain за наслада на сетивата – една история за креативна дързост, приемственост, талант и ноу-хау от почти два века.

Време е частица от тази история да ни бъде разкрита лично от международния експерт на Guerlain – очарователния Сирил Жаан - умел разказвач, познавач на забележителното наследство на легендарната френска къща за красота и неин посланик по света.

Срещата ни бе часове преди премиерата на парфюма Mon Guerlain Bloom of Rose – аромат, вдъхновен от българската роза и история, която ми се иска да чуете лично от него. Приказен разказ, в който ще разберем защо именно българската роза е една от най-важните съставки в така наречената "Герлинада" и защо Анджелина Джоли - лицето на линията Mon Guerlain, харесва марката от невръстно момиче. Нещо повече, ще разберем дали капка парфюм зад ухото, в задната част на врата, от вътрешната страна на китките или в деколтето, където ароматът се смесва безпроблемно с кожата са правилните места за магично ухание.

Време е малка част от тайните на легендарната къща за красота да бъдат разкрити....

Приятно гледане!