Автор
Пепа Попова - Пепита

Смелите жени го могат: Лято в аквамарин

Живея от лято до лято. Обичам всичко в него - и слънцето, и морето, и дългите дни, започващи с приказни изгреви, и лежерните следобеди, които минават толкова бавно, сякаш времето е спряло, и романтичните вечери, леко погалени от морския бриз, обичам топлия въздух в лицето си и соления вкус между устните, харесвам дори разрошените си от морския бриз непокорни коси, пясъка между пръстите на краката и онова странно усещане за безвремие, но най-много обичам синьото във всичките му вариации. Трябва да си призная, че все пак от всички 50+ нюанси на този цвят имам любим и той се намира в най-приказната част на небесната дъга – на границата между синьото и зеленото. Като име на цвят, аквамаринът се появява благодарение на едноименния минерал, който се намира в депозитите на гранита. За мен обаче това е цветът на морската вода в слънчев ден, цветът на аристократите и художниците, а също така и един от ключовите нюанси на това наистина необичайно лято .

View post on Instagram
 


Всяка година екипът на Pantone Color Institute съставя списък с най-модерните нюанси на годината, които след това се използват от дизайнерите в работата им върху колекциите. През 2020 г. един от ключовите 6 цвята бе наречен Biscay Green, или аквамарин. Този необикновен нюанс, който неминуемо свързваме с екзотична почивка, релакс край морето, спокойствие, щастие и свобода беше използван на модния подиум от марки като Miu Miu, Balmain, Louis Vuitton, Armani Prive, Balenciaga и Stella McCartney. Този цвят е толкова привлекателен, че попадна много бързо и в ювелирните колекции на много дизайнери и легендарни бижутерийни къщи, та дори се превърна в един от най-модерните цветове за техника и джаджи. Аквамаринът е един от най-сложните междинни цветове. Необичайното синкаво, понякога със зелен оттенък не само успокоява очите, но и много бързо ни кара да влезем в някак си по-одухотвореното настроение и да се оставим на магията му. Смята се, че аквамаринът има балансирана енергия, която може да успокои ума и да увеличи устойчивостта на стрес. Дори психолозите признават, че този приказен нюанс на синьото неминуемо спомага за намаляването на нивата на притеснение, а трябва да си признаем, че с това епидемично и карантинно начало на годината, настъпваща икономическа криза и ежедневни протести, стресът се превърна в постоянен наш спътник. Именно заради това днес избрах за вас 5 неща, които не само ще ви зарадват с чистия си и красив цвят, но и ще ви помогнат да се възползвате максимално от това необичайно, но пък толкова приказно синьо лято.

Рокля в аквамарин
Летните партита са винаги ярки, забавни, щури и приказни, което означава, че се нуждаем от наистина ефектно облекло, с което да танцуваме до сутринта. Смятам, че нежният аквамаринов нюанс е сред най-запомнящите се, а и стои добре на залез на фона на морето. Стои добре и на всякакъв тип кожа. Строг, богат и много лек, аквамаринът изключително добре подчертава тена. Топлият тон на докоснатата от слънцето кожа на фона на аквамарин придобива сочност, а студените нюанси на бялото успяват леко да се стоплят. Цветовите комбинациите с аквамарин са сочни, ярки, изразителни - от пастелно-ефирни и романтични до строги и женствени.
Носете този летен нюанс с горещи розови детайли, вдъхновени от Erdem, не се страхувайте да го съчетавате с контрастни черни или по-тъмни, както правят в Balenciaga или потърсете изцяло едноцветен тоалет като при Christian Siriano.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram
 


Обувки
Трябва да си призная, че винаги съм била луда на тема обувки. И едва ли съм единствената жена, която изпитва подобни чувства, особено що се отнася до обувки от нежен сатен в дълбок аквамаринов нюанс с голяма брошка, изработена от кристали. Всъщност, плоските обувки на Roger Vivier са последната ми мечта, защото съчетават приказна красота с правилната доза функционалност и удобсвто. Убедена съм, че ниски или високи, обувките в модерния този сезон Biscay Green са съвършеният комплимент на всяка лятна визия.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 


Бижута

Аквамаринът е един от най-популярните скъпоценни камъни в бижутата за марки като Van Cleef & Arpels, Cartier и Tiffany. Неслучайно този интересен, лек и същевременно ярък нюанс е избран за фирмен цвят на последно споменатата бижутерийна къща.
Аквамаринът стои изключително добре върху докоснатата от слънцето кожа, а в комбинация със злато и сребро тенът изпъква още по-добре.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram
 

Чанти

Няма как да пропуснем и чантите в нежно синьо. Те могат да бъдат комплимент за всяка една лятна визия. Малка чанта в този интересен цвят ще добави умерена театралност и блясък на всеки тоалет в приглушени тонове или бяло. Бежово и Biscay Green са също една деликатна, мека и много естетична комбинация. Не забравяйте, че можете да освежите успешно с подобна ярка чанта и кафяв сет. Експериментирайте смело с комбинации в пастелни цветове. Възможностите са поне дузина.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram
 

IQOS Aquamarine

Това лято, съвсем в тренда, се появи и лимитирана версия на бездимното устройство - IQOS 3 DUO Aquamarine. Всички ключови характеристики на този модел на устройството, което нагрява тютюна, са запазени - удароустойчив калъф и интелигентна електроника за бързо зареждане. В същото време специалната серия е в стилен аквамаринов цвят, необичаен за света на джаджите и техниката.

IQOS е перфектният подарък за онези от нас, които търсят по-добра алтернатива на цигарите, без дим и пепел. С него най-сетне ще избавим от ужасната миризма на цигарен дим косата и любимите си дрехи.

View post on Instagram